Voimallista ja herkkää – Laukon kartanon näyttelykesä tuo esille kuuden suomalaisen nykytaiteilijan töitä

Petri Ala-Maunus, The Story of the Youth Who Went To Learn What Fear Was, 2019.

Laukon kartanossa avautuu juhannuksen jälkeen laaja nykytaiteen kesänäyttely. Mennyttä ja nykyistä aikaa yhdistävät näyttelyt on sijoitettu kuuden hehtaarin pääsymaksullisella puistoalueella eri rakennuksiin.

Esillä on kuuden suomalaisen eturivin nykytaiteilijan uutta tuotantoa.

Kartanon päärakennuksessa nähdään Ars Fennica 2019 yleisön suosikin Petri Ala-Maunuksen uusia maisemamaalauksia. Galleriakerroksessa vuorottelevat turkulaisen Erika Adamssonin salonkimaalaukset ja Viljami Heinosen voimalliset visiot.

Erika Adamsson, Table Setting, 2020.

Kymmenen vuotta sitten Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittu Anni Leppälä on puolestaan ikuistanut talveksi hiljentyneen historiakartanon Puutarhurin talossa nähtävään valokuvataidenäyttelyynsä.

Historialliselta puistoalueelta löytyvät myös Tapani Kokon ja Virpi Kannon mittavat veistosinstallaatiot.  ”Pakanakirkko” jylisee viikinkiaikaisen kalmiston yllä. ”Valon kosketus” on sijoitettu keskiaikaiseen linnakellariin.

– On ollut kiehtovaa nähdä, kuinka Laukon maisemat ja historian läsnäolo ovat vaikuttaneet kaikkien taiteilijoiden uusiin teoksiin, kertoo kartanon kulttuuritoiminnasta vastaava FT Liisa Lagerstam.

Taidepuisto on avoinna joka päivä kello 12–18 kesäkuun 22. päivästä elokuun 16. päivään asti. Laukon kartanon pihapiirissä on myös ravintola, kahvila ja kartanokauppa.

 

Anni Leppälä, Attic (Laukko), 2020.

 

Lue myös:

Eturivin taiteilija omalta kylältä – Laukon kesässä nähdään Viljami Heinosen ekspressiivisiä töitä