Käytetyt vaatteet kiinnostavat nuoria 

Vintagevaatteiden kiinnostus on lisääntynyt nuorten keskuudessa vuosien mittaan. Käytettyjä vaatteita pidetään trendikkäinä, hienoina sekä ekologisina valintoina. Ympäristöasiat sekä vaatteiden massakuluttaminen ovat saaneet monet nuoret ajattelemaan vaatteiden ostoa ihan uudella tavalla. Yhä useammalla nuorella on ajatus, että vaatteet ostetaan uutena vasta jos sopivaa ei löydy käytettynä.

Käytettyjen vaatteiden avulla luodaan omaa tyyliä

Nuorille on hyvin tärkeää luoda vaatteilla omaa persoonallista tyyliään. Enää jokaisella ei tarvitse olla samanlaista hupparia ja verkkareita, vaan on trendikästä pukeutua oman maun mukaan eri tyylisuuntia yhdistäen. Inspiraation pukeutumiseen nuoret löytävät usein sosiaalisesta mediasta sekä kavereilta.

Aina oma tyyli ei löydy heti ja se voi muuttua useampaan kertaan. Mutta jos vaan käyttää omaa mielikuvitustaan eikä anna muiden mielipiteiden lannistaa, löytyy oma tyyli vuosien saatossa.

Käytettyjen vaatteiden etuna on myös, että vaatteet maksavat vähemmän kuin uutena ostetut vaatteet, joten eri tyylien kokeileminen ei tule kovinkaan kalliiksi. Käytetyt vaatteet voi myydä yhtä lailla eteenpäin kuin uutena ostetut vaatteet.

Ostamalla vaatteet käytettynä saa säästöä kuukausikuluihin

Käytettyjen vaatteiden ostaminen ei ole pelkästään muoti-ilmiö, vaan taustalla on myös tapa säästää kuukausikuluissa.

Lapset ja nuoret kasvavat nopeasti, joten puoli vuotta sitten uutena ostetut housut saattavat olla jo muutaman sentin liian lyhyet. Ostamalla vaatteet käytettynä perheenjäsenille voi saada tarvittavat asusteet jopa puolet halvemmalla.

Vaatteiden ostaminen käytettynä on toki työläämpää kuin marssia suoraan kauppaan vaateostoksille, mutta aktiivisesti nettikirpputoreja seuraamalla voi tehdä hyviä, edullisia löytöjä. Verkosta löytyy useita markkina-alustoja, joiden kautta voi sekä ostaa, että myydä itse käytettyjä vaatteita.

Laajenna säästäminen myös lainaan, vakuutuksiin ja liittymiin

Netistä löytyy myös erilaisia kilpailutus- ja vertailupalveluita, joiden avulla voi saada merkittävää säästöä kotitalouden muihin kuluihin.

Verkossa voi muun muassa kilpailuttaa lainat uudelleen, pyytää vakuutustarjoukset useammalta vakuutusyhtiöltä sekä kilpailuttaa sähkön hinta. Lainavertailu sekä sähkösopimusten vertailu on näistä helpoimmat, vakuutusten vertailu on hieman työläämpää.

Vertailemalla lainat, liittymät sekä vakuutukset voit säästää kuukaudessa jopa satoja euroja. Vertaileminen toki vaatii hieman aikaa, mutta usein tämä kannattaa, koska uudelleen kilpailuttamisen avulla kotitalouden kuluja pystyy pienentämään.

Varsinkin nyt kun sähkön, ruuan ja bensan hinta ovat nousseet, ovat kuluttajat olleet entistä aktiivisempia ostamaan vaatteet käytettynä sekä tekemään tarkempaa hintavertailua. Säästöä pyritään saamaan sieltä, mistä se on mahdollista. Vertailemalla hintoja sekä vaihtamalla tuotteen tai palvelun edullisempaan, saat kulut parempaan kuriin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?