Elokuu – Päivitä koti syystunnelmaan ekologisesti ja edullisesti

Kun illat alkavat elokuussa vähitellen pimentyä, mielen valtaa haikeus siitä, että kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä syksyn puolelle. Luonnossa kasveissa näkyy ensimmäisiä merkkejä syksyn väreistä ja sadonkorjuu alkaa monilla alueilla. Vaikka syksy lähestyy, aurinkoiset päivät ja lämpimät säät voivat jatkua kuitenkin vielä pitkään, ja elokuusta kannattaakin ottaa kaikki irti. Samalla, kun nauttii ihanasta loppukesästä, voi alkaa pikkuhiljaa valmistautua syyskauteen, ettei kesän hyvästeleminen sen loppuessa tuntuisi liian raskaalta.

Monta tapaa luoda kotiin syksyn tunnelmaa – kierrätä, tuunaa vanhaa tai ota pikavippi

Kun kodin päivittäminen on mielessä, moni meistä saattaa ensimmäiseksi miettiä, mistä saisi tarvittavan rahan projektin toteuttamiseen. Mutta totuus on, että on olemassa lukuisia erilaisia tapoja sisustaa kotia ilman suurta taloudellista panostusta.

Joku ehkä päättää myydä tai vaihtaa vanhoja esineitä, joita ei enää tarvitse, ja saa siten pientä lisätuloa. Toinen puolestaan luottaa täysin vanhojen tavaroiden tuunaamiseen, mikä onkin ekologinen vaihtoehto kodin päivittämiseen. Kolmas taas harkitsee erilaisia nopeasti saatavia lainoja projektiin toteuttamiseen, varsinkin jos tilin saldo ei kata muutosten toteuttamista. Pikavippi on heti saatavilla ja Saldo kaltaisen palvelun käyttäminen siihen voi olla hyvä vaihtoehto, kunhan otat takaisinmaksun vastuullisesti huomioon osana taloussuunnittelua.

Vanhan uudistaminen – sisustus täynnä tarinoita

Hyvä tapa valmistautua tulevaan syksyyn on päivittää oma koti syystunnelmaan. Elokuu on parasta aikaa luoda kotiin syksyinen ilmapiiri ekologisin ja budjettitietoisin keinoin. Juuri nyt on hyvä aika hyödyntää vanhoja tavaroita ja materiaaleja sekä inspiroitua luonnosta sellaisen kodikkaan ympäristön luomiseksi, joka heijastaa omaa persoonallisuutta.

Elokuu suorastaan kutsuu meitä tutkimaan nurkkia ja varastoja, jotta voimme löytää unohdettuja aarteita. Vanhat huonekalut ja esineet voivat saada uuden elämän maalaamisen, verhoilun tai pienen kunnostuksen myötä. Tämä ei ainoastaan säästä luonnonvaroja, vaan antaa myös kodille tarinoita kerrottavaksi. Pienellä vaivalla voi muuttaa esimerkiksi tavallisen kirjahyllyn persoonalliseksi väripilkuksi tai antaa vanhalle nojatuolille uuden, trendikkään ilmeen.

Esimerkiksi rakkaasta mummolasta ylimääräiseksi jäänyt ikkuna tai lipasto voivat jatkaa elämäänsä uudessa ympäristössä. Vanhasta ikkunasta voi tehdä kiehtovan seinätaulun ja lipaston voi pintakäsitellä tai maalata oman makunsa mukaan. Vain mielikuvitus on rajana näissä luovissa projekteissa.

Luonnonläheinen sisustus tuo luonnon kotiin

Elokuu on aikaa, jolloin luonto hehkuu kauneuttaan ja värejä. Kannattaa katsoa ympärilleen ulkona ja inspiroitua väreistä, muodoista sekä valon ja varjon leikistä. Tätä tunnelmaa voi tuoda kotiin keräämällä ulkoa kauniita oksia, kukkia tai kiviä. Kesäinen kuivakukkakimppu piristää, kun talven kylmyys ja pimeys koittavat. Myös tekstiileissä voi hyödyntää ekologisia vaihtoehtoja, kuten pellavaa ja luomupuuvillaa. Tämä ei ainoastaan luo kodikasta tunnelmaa, vaan myös lisää luonnollista lämpöä sisustukseen.

Syksyiset värit voivat luoda kodikasta tunnelmaa ilman suuria muutoksia. Elokuu tarjoaa tilaisuuden päivittää kodin sisustusta syksyisillä sävyillä, kuten lämpimällä oranssilla, syvällä punaisella ja maanläheisillä ruskeilla. Voit vaihtaa tyynynpäällisiä ja verhoja näihin sävyihin ja lisätä pieniä koristeita, kuten itse tehtyjä kukka- tai kiviasetelmia.

Luovia ratkaisuja, kun saldo on vähissä

Muista, että sisustaminen ei ole vain uusien esineiden hankkimista, vaan se on ennen kaikkea tapa tehdä kodistasi mukava ja omaa persoonallisuuttasi heijastava. Elokuu antaa sinulle mahdollisuuden luoda kotiin syksyn lämpöä ja tunnelmaa omalla persoonallisella kosketuksella. Vanhat tavarat voivat saada uuden elämän ja elokuun värit ja luonnonmateriaalit tuovat lämmintä tunnelmaa kotiin.

Vaikka monet sisustusprojektit voi toteuttaa ilmaiseksi tai hyvin pienellä budjetilla, saattaa joskus olla hetkiä, jolloin hieman suurempi projekti kaipaa pientä lisärahoitusta. Saldo tilillä ei aina välttämättä riitä haluttujen muutosten toteuttamiseen, ja silloin harkittu pikavippi heti tilille voi tulla avuksi. On kuitenkin tärkeää valita luotettava lainantarjoaja ja varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin kuluineen ja korkoineen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?