7 tarviketta, joita saatat lasten kanssa kaivata

Lasten kanssa tiettyjen välineiden tarpeellisuuden saattaa huomata vasta silloin, kun tilanne on jo päällä. Esittelemme 7 tarviketta, joita saatat kaivata lapsiperheen arjessa. 

Näitä 7 tarpeellista tarviketta et välttämättä tule ajatelleeksi

Arki varsinkin pienten lasten kanssa on usein hektistä ja tilanteet vaihtuvat nopeasti. Joitain tarvikkeita, kuten lasten kerrossänky ja kävelytuoli, on kuitenkin helppo hankkia valmiiksi jo etukäteen. 

Kokosimme helposti unohtuvia, lasten kanssa tarpeellisia tarvikkeita tähän artikkeliin, jotta voit paremmin ennakoida arjen tilanteita. Lasten kerrossänky, kävelytuoli ja 5 muuta tarviketta auttavat pitämään arjen toimivana kiireenkin keskellä. 

1. Lasten kerrossänky mahdollistaa lisätilaa

Jos lapsia on perheessä kaksi tai useampia ja heidän ikäeronsa on pieni, on lasten kerrossänky erittäin hyvä hankinta. Kerroksittain olevat sängyt antavat makuuhuoneeseen kaivattua lisätilaa. 

Kerrossänky helpottaa myös siivoamista, sillä leluja tarvitsee noukkia vain yhden sängyn alta. Ylimääräisiä leluja ei myöskään kulkeudu niin helposti ylempään sänkyyn, jolloin sängyn petaaminen käy joutuisammin. Tilaa lasten kerrossänky kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta, josta löydät kauniit ja käytännölliset kerrossängyt esimerkiksi ADRK Furniture-, Notio Living- ja Selsey-merkeiltä. 

2. Kävelytuoli tekee kävelemään oppimisesta turvallisempaa

Kävelemään oppiminen on mahtava asia, mutta sen myötä potentiaaliset vaaratilanteet lisääntyvät huomattavasti. Kävelytuoli on loistava apu tilanteisiin, jolloin vanhempi ei pysty olemaan varmistamassa lapsen kävely-yrityksiä. Kävelytuolissa lapsi voi harjoitella kävelemistä turvallisesti ilman, että vanhemman täytyy pelätä hänen kaatumistaan. 

Kävelytuoli on hyvä väline satunnaisiin ja lyhytkestoisiin tilanteisiin. Kivoja kävelytuoleja löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Kikkaboo-, Caretero- ja Lorelli-merkeiltä. 

3. Tämä väline helpottaa vauvan kanssa puuhailua

Vauvankin kanssa saattaa tarvita kävelytuolia vastaavaa apuvälinettä. Kun tarvitset käsiä esimerkiksi ruoanlaittoon, voit laskea vauvan siksi aikaa sitteriin. Sitteri onkin hyvä lahjaidea vastasyntyneen vauvan perheeseen. 

Hyvän sitterin saa säädettyä makuuasennosta puoli-istuvaan asentoon. Sitterissä oleva leikkikaari tarjoaa lapselle viihdykettä. Muista kuitenkin, että vauvaa ei saa pitää sitterissä pitkiä aikoja kerrallaan, eikä sitteri ole tarkoitettu nukkumiseen. 

4. Lämpöpussi helpottaa ulkoilua talvella

Jos kuljetat vauvaa tai taaperoa ulkona rattaissa talvella, on lämpöpussi rattaisiin käytännöllinen tarvike. Sen avulla lapsi pysyy lämpöisenä, eikä vaatekerroksia tarvita välttämättä niin montaa. Rattaisiin tarkoitetussa lämpö- tai makuupussissa on selkäpuolella aukot turvavaljaita varten, joten lapsi matkustaa rattaissa turvallisesti lämpöpussin sisällä. 

5. Estä lapsen pääsy portaisiin 

Väline, jonka tarpeellisuuden monet vanhemmat huomaavat vasta lapsen kehittymisen myötä, on turvaportti. Sen avulla estetään lapsen pääsy esimerkiksi portaisiin tai huoneeseen, jossa on lapselle vaarallisia tavaroita. 

Konttaavakin vauva voi edetä yllättävän nopeasti, joten turvaportti kannattaa asentaa jo vauvan opetellessa liikkumisen alkeita. Leikkiaitauksen avulla voit rajata pienen lapsen liikkumisaluetta isomman huoneen sisällä. 

6. Näillä välineillä huolehdit kodin turvallisuudesta

Utelias ja innokas lapsi haluaa tutkia kaikki kodin laatikot. Sen vuoksi kaikki terävät ja myrkylliset tavarat tulee sijoittaa kodissa lapsen ulottumattomiin.Hanki etukäteen laatikoihin turvalukot, jotta lapsi ei saa laatikoita omin päin auki.

Seisomista ja kävelemistä harjoitteleva lapsi lyö herkästi päänsä kalusteisiin ja voi saada haavan huonekalujen terävistä kulmista. Ehkäise vahingot laittamalla kalusteiden kulmiin pehmikkeet. Turvalukot ja kulmasuojat voit tilata kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. 

7. Lastenvaatteiden säilytys voi aiheuttaa haasteita

Vaatekaappiin kannattaa hankkia pienille lastenvaatteille sopiva säilytysjärjestelmä. Voit hankkia kaappiin irtokorit tai satsata kiskoilla liikkuviin vetolaatikoihin. Kodin siisteyden vuoksi sopiva säilytysjärjestelmä kannattaa miettiä myös leluille.

Hanki kotiin myös kori tai laatikko, johon voit laittaa pieneksi jääneet lastenvaatteet odottamaan kirpputorille tai kierrätykseen viemistä. Löydät erilaisia säilytysratkaisuja Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?