Lempäälä haluaa olla yritysten ykköskunta

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi seutujohtaja Päivi Nurmisen esittelemän kahdeksan Tampereen seutukunnan kunnan yhteisen tulevaisuuden kaupunkiseutustrategian vuosille 2017–20.

– Edellisen yhteistyöstrategian tavoitteet oli saavutettu ja ympäristö oli muuttunut. Kaupungistuminen, väestönlisäys ja investoinnit alueelle ovat kaikkien Tampereen seudun kahdeksan kunnan intressissä, summasi Nurminen uuden strategian tarvetta.

Strategian visiona ja tavoitteena on lisätä alueen kilpailukykyä, tarjota kasvulle kestävä rakenne sekä luoda vireä yhteisö.

– Haluamme edelleen olla yhdessä tekemisen edelläkävijä ja kansainvälisen älykkään kasvun keskus, Nurminen painotti.

 

Valtuusto hyväksyi myös uuden, järjestyksessään viidennen Lempäälän kunnan elinkeinostrategian. Vuosille 2017–20 ulottuvan strategian tavoite on, että Lempäälä on myös jatkossa Pirkanmaan ykköskunta elinkeinopolitiikassa.

Yrittäjiä palvelemaan on  Lempäälän perustettu yrittäjien hot line -vastauspalvelu, Lempäälän keskustaan perustettavan yrittäjien ideahuoneen avajaisia vietetään 14. maaliskuuta.

– Lempäälä oli edelläkävijä, kun kuntaan päätettiin kaksikymmentä vuotta sitten perustaa kunnan ja yrittäjien vuoropuhelua varten elinkeinopoliittinen työryhmä. Tätä toimivaa mallia ovat naapurikunnat sittemmin matkineet estoitta, sanoi työryhmän puheenjohtaja, valtuutettu Kari Tolonen (kok.).

Markku K. E. Mikkola (kesk.) totesi, että vaikka Lempäälän kunnan slogan on  ”Lempäälä on lähellä”, julkisten hankintojen tuottajat ovat usein kaukana.

– Valtaosa kunnan hankintojen tuottajista asuu muualla kuin  Lempäälässä. Lähiruoka tulee isoilta ketjuilta. Kilpailutukset kriteerit on laadittava lainsäädännön mahdollistamissa puitteissa sellaisiksi, että paikallisetkin palvelujen ja tarvikkeiden tuottajat voisivat menestyä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.