Harri Penttilä ja Maailmanvalloitus pisti jalalla koreasti Tammerkosken Sillalla -tapahtumassa.

Harri Penttilä yhtyeineen valloitti Tampereen: ”Jännitti pirusti.”

Harri Penttilä ja Maailmanvalloitus tarjoili yleisölle meneviä tanssikappaleita, jotka saivat itse solistinkin jalan vipattamaan. Kuva: Ida Nieminen

Vesilahtelainen monitoimimies Harri Penttilä soitti Maailmanvalloitus-bändinsä kanssa Tampereen Tammerkosken Sillalla -tapahtumassa 6. heinäkuuta. Festivaalitelttaan oli kerääntynyt kaikenikäistä yleisöä, ja yhtyeen fanit räpsivät ahkerasti kuvia kokoonpanosta.

Keikan settilista koostui Penttilän Tule tyttö tanssimaan -debyyttilevyn musiikista ja cover-kappaleista. Bändi myös esitti ensimmäistä kertaa livenä basisti Timo Järvelän kipaleen Mun kuolleet sankarit.

Penttilä kertoo, että hän on yrittänyt pitkään päästä esiintymään Tammerkosken Sillalle. Tänä vuonna häntä onnisti, ja Maailmanvalloitus koottiin varta vasten tapahtumaa ja tulevia keikkoja varten. Rumpali Henri Ruostila oli tekemässä Penttilän levyä, mutta muita bändiläisiä ei kuulla levyllä. Kaikilla jäsenillä on myös muita musiikkiprojekteja, joten välillä aikataulujen yhteensovittaminen on vaikeaa.

– Meillä on sellainen visio, että vastaisuudessa teemme levytyksiä tällä kokoonpanolla, basisti Timo Järvelä paljastaa.

Keikalle saapui useita yhtyeen faneja. Kuva: Ida Nieminen

Maailmanvalloitus tarjosi yleisölle sekä rauhallisia rakkauslauluja että villejä tanssibiisejä. Koko yhtye otti lavan haltuun, sillä keikan aikana nähtiin muun muassa komea kitarasoolo ja Penttilän villi ilmahyppy. Penttilän vahva näyttelijätausta näkyi hänen lavakarismassaan.

– Vaikka jännitti pirusti, niin silti se (keikka) meni oikein hyvin, Penttilä iloitsee.

– Tosi hyvä buugi, hyvä fiilis, kosketinsoittaja Tanja Järvinen komppaa.

Harri Penttilä tunnetaan Vesilahdella luomumaitotilallisena, kunnallispoliitikkona ja näyttelijänä. Bändikaverit ovat ihmetelleet, miten hän ehtii olla mukana kaikessa.

– Musiikki ja keikkailu antavat paljon voimaa lehmien lypsyyn. Kalenterin käyttäminen on tullut vuosien aikana tutuksi, Penttilä naureskelee.

Harri Penttilä ja Maailmanvalloitus esiintyy seuraavan kerran 5. elokuuta Ylämäen nuorisoseurantalolla. Bändi alkaa äänittää uutta levyä todennäköisesti tänä tai ensi vuonna.

Lue arvostelu Harri Penttilän esikoisalbumista Lempäälän-Vesilahden Sanomista 19.7. 

 

Harri Penttilä (vas.) on yhtyeen solisti ja toinen kitaristi. Timo Järvelä löytyy basson varresta, Tanja Järvinen soittaa koskettimia ja laulaa, Jukka Holm näppäilee kitaraa ja Henri Ruostila soittaa rumpuja. Kuva: Ida Nieminen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.