Lähes 10 miljoonan euron investointi vahvistaa Katepalin asemaa vientimarkkinoilla – Lempäälässä tuotetaan vuosittain huimat 20 miljoonaa neliötä katetta

Katepalin uusi rakennus ja tuotantolinja ovat valmiita. – Nyt ajetaan testiajoja ja elokuussa päästään tuotantoon, kertoo toimitusjohtaja Mikko Pellinen.

Katepalin suurinvestointi Lempäälässä on loppusuoralla ja parhaillaan uudessa tehdasrakennuksessa tehdään konelinjan testiajoja.  Uusi kone tuottaa kaksikerroslaattaa.

– Kaksikerroksinen laatta on ennen kaikkea näyttävä ja luo kolmiulotteisen vaikutelman. Toki se on myös jämäkämpi, mutta tärkein ominaisuus tässä on näyttävyys, kertoo toimitusjohtaja Mikko Pellinen.

Konelinjalla voidaan valmistaa kuvioltaan ja väriltään erilaisia laattoja. Kaikenkaikkiaan erilaisia laattavaihtoehtoja on nelisenkymmentä.

Suomessa suositaan mustaa kattoa, kun naapurimaissa rakentamisen kulttuuriin kuuluu laajempi väriskaala.

Laatta on Katepalin viennin suurin tuote. Tuotannosta kaksi kolmasosaa menee vientiin. Pääkohteina ovat Venäjä ja Ruotsi. Perässä tulevat Norja ja Ukraina.

Venäjän markkinoilla kilpailua käydään paikallisten tuottajien kanssa. Paikallisten etuna on halpa raaka-aine. Vientiyritykselle rasitetta tuovat lisäksi tullit sekä ruplan kurssin heikkeneminen.

– Me satsaamme laatuun, se on meidän kilpailuvalttimme. Katepalin brändi on vahva Venäjällä, Pellinen sanoo.

Venäjällä rakennetaan paljon kattorakenteiltaan näyttävän näköisiä omakotitaloja, joissa bitumilaatan edut ja ulkonäkö korostuvat.

– Ruotsi on toinen meille tärkeä vientimaa. Haluamme kasvattaa Ruotsissa kauppaa vahvasti ja sinne onkin palkattu oma paikallinen myyntipäällikkö.

Norjassa Katepalilla on myyntiä hoitava tytäryhtiö. Muualla vientiä tehdään maahantuojakumppanien kanssa. Katepalin tuotteita viedään kaikkiaan 20 maahan.

Lempäälässä valmistetaan vuositasolla lähes 20 miljoonaa neliötä erilaisia katteita. Määrä on huikea, kun ajatellaan, että tavallisen omakotitalon kattopinta-ala on kolmensadan neliön luokkaa.

– Ammattipuolen tekemät tasakatot ovat isoja pintoja. Esimerkiksi logistiikkakeskukset ja muut vastaavat. Kun katemateriaaleja tulee vielä monena kerroksena, niin esimerkiksi 10 000 neliön pinta-alalle katetta voi mennä 30 000 neliötä.

Katepal työllistää Lempäälässä 90 henkilöä ja liikevaihtoa kertyy 37 miljoona euroa. Uusi rakennus ja tuotantolinja olivat 10 miljoonan euron investointi.

– Olen iloinen, että omistajat luottavat toimintaan ja tekivät ison investoinnin.  Satsaus sattui vielä tehtaan 70-vuotisjuhlavuoteen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.