Pyhän Birgitan Laulajat: kevätjazzia

Pyhän Birgitan Laulajat on nuorekas kamarikuoro. Lempäälän seurakunnan suojissa olevaa kuoroa johtaa Pietari Korhonen. Kuva: Minna Puranen

Pyhän Birgitan Laulajat on nuorekas kamarikuoro. Lempäälän seurakunnan suojissa olevaa kuoroa johtaa Pietari Korhonen. Kuva: Minna Puranen

Lempäälän seurakunnan kamarikuoro Pyhän Birgitan Laulajat irrottelee sunnuntaisessa kevätkonsertissaan jazzilla. Konsertti on kuoron kotipesässä, Pyhän Birgitan kirkossa.

Kuulijoille tarjotaan harvinaista herkkua, sillä PBL esittää entisen King´s Singers -laulajan Bob Chilcottin A Little Jazz Mass-teoksen, joka on viisiosainen pieni jazz-messu.

Konsertin muu ohjelmisto kiertyy hauskasti Hyvä paimen -teeman ympärille, sillä ensi sunnuntaina kirkoissa luetaan ehkä kaikkien aikojen tunnetuinta Raamatun kirjoitusta, psalmia 23, joka alkaa sanoin Herra on minun paimeneni.

Teksti on innoittanut lukuisia säveltäjiä eri aikoina ja eri maissa. Pyhän Birgitan Laulajat on koonnut yhteen yhdeksän eri säveltäjän näkemykset.

Psalmi kuullaan neljällä eri kielellä ja musiikkityyli vaihtelee F. Schubertin romanttistyylisestä kuorolaulusta oman aikamme jazz-henkisiin säveliin.

Suomalainen tulkinta psalmiin 23 saadaan mm. Leevi Madetojalta ja Juhani Haapasalolta.

Pyhän Birgitan Laulajia johtaa kanttori Pietari Korhonen. Kevätkonsertissa kuoron säestäjänä on pianisti Tuuli Kallio ja laulusolistina Marjukka Tirkkonen. Lyömäsoittimia soittaa Juhana Mäkinen ja huilua Kirsi Kortesmaa.

Pyhän Birgitan Laulajien kevätkonsertti Pyhän Birgitan kirkossa 14.4. klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta paikalta voi ostaa ohjelmalehtisen. Sen tuotto käytetään Kimbilon, Tansaniaan rakennettavan naisten turvakodin hyväksi.

Kuva: Minna Puranen
Kuvateksti:
Pyhän Birgitan Laulajat on nuorekas kamarikuoro. Lempäälän seurakunnan suojissa olevaa kuoroa johtaa Pietari Korhonen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?