Kisa tarttui oljenkorteensa

Pitkästä aikaa Lempäälän jäähallissa nähtiin pelin jälkeen kotifaneille iloisesti jäätä naputtava kotijoukkue. Lempäälän Kisa heräsi viimeisellä mahdollisella hetkellä taistelemaan suorasta säilymisestä Mestiksessä voittamalla jännitysnäytelmässä Kajaanin Hokin lukemin 2 – 1 (1-0,1-1,0-0).

– Ensimmäinen pakkopallo ja etappi selvitetty. Nyt taas kaikki on omissa käsissä, iloitsi helpottunut Jarkko Glad kolmesta pisteestä, jotka nostivat Kisan pinnalla ohi Peliittojen ja tasapisteisin SaPKon kanssa, eikä JyP Akatemiakaan ole kuin kuuden pisteen eli kahden voiton päässä.

– Hyvä viikonloppu meiltä, kuului Hokin valmentajan Petri Mattilan aika kummallisen kuuloinen avausrepliikki, sillä viikonvaihde tuotti vieraskiepillä nolla pojoa kajaanilaisille, kun se hävisi Kisan lisäksi TuTolle eilen.

Liigamiehet olivat poissa, joten kokoonpanossa oli vain omia miehiä. Uudet tulokkaat eli Olli Kalliosaari ja Joonas Koskinen olivat rosterissa ja toivat juuri tasan sitä, mitä odotettiin: Kalliosaari vauhtia ja rymistystä ja Koskinen kiekollista taitoa. Myös Riku Brander pelasi pitkästä aikaa, ja hänkin oli mahanalus jalkoja täynnä, kuten moni muukin kisalaispelaaja.

Avauserässä Hokki loi pitkiä painostus- ja kieputusputkia Kisan päätyyn, mutta maalille palannut Jarno Laitinen oli alusta alaken hereillä ja halusi näyttää olevansa vaikeasta kaudesta huolimatta laatuveskari. Kisakin iski vastaan pari kertaa hanakan terävästi ja yhdestä niistä iski kippari Toni Niemi osuman. Juha Suomaa ja Jarkko Pyymäki petasivat Niemelle väylän nousta ja hyvä ja tarkka Niemen rannari ohitti Teemu Seppäsen Hokin maalissa.

Toinen erä oli Kisan. Monta paikkaa luottiin ja pitkät pyöritykset olivat tällä kertaa Hokin maalilla. Seppänen oli hänkin hyvä ja tasapuolinen, mutta salliva, tuomarilinja pelasti Hokin puolustajat isommilta jäähymääriltä. Etenkin Hokki-ikoni Jarkko Heikkisen luistelu oli kuin dinosauruksella, mutta taitava mailapeli piti konkarin miten kuten kaukalon puolella. Tarkalla linjalla tuomiten Heikkinen olisi saanut kahvausjäähyn jokatoisessa vaihdossa.

Hokki kuitenkin tuli tasoihin, kun Miska Humalojan kuti sai kimmokkeen pakista ja meni Laitisen ohi lepatellen matkallaan.

Kisa jaksoi jatkaa hyvää liikettään ja yleensä yritys palkitaan. Antti Hilden kieputti mahavan soolon ja passasi Sami Laasolle tyhjän rysän: 2 – 1 oman kylän pojan iskemänä.

– Hyviä tasonnostoja nähtiin, Hilden, Niemen Mika ja Laitisen Japa etunenässä. Näitä tarvitaan, kiitti Glad kokeneita pelaajiaan.

Toisessa erässä nähtiin ruma taklauskin, missä entinen Kärppien suurlupaus Veikko Karppinen taklasi selän puolelta Jarkko Pyymäkeä päähän: tuomio pikkukakkonen estämisestä!

Päätöserässä Kisa oli 12 – 13 minuuttia kuskin pukilla, mutta sitten alettiin liian aikaisin varmistella ja Hokki loi lopussa painetta. Kaksi tai kolmekin avopaikkaa tuli, mutta nyt kiitetään Japa Laitista voittopinnoista, lopussa tuli hyviä koppeja ja peittoja.

– Työmoraalimme oli loistavaa ja pelaaminen aktiivista, jatkoi Glad kiittelyä.

Toki on kysyttävä, että miksi aiemmin kauden aikana ei nyt nähtyä aktiivisuutta ole ollut? Viivelähdöt ja takaisinpäin syöttelyt pienessä kaukalossa eivät ole purreet viimeisten kolmen kauden aikana, se on nyt koettu.

Kisan pelaajia on jo kehuttu ja plusluetteloa voisi jatkaa vaikka jokaiseen mukana olijaan. Ilmiselvästi moni haluaa välttää raastavat karsinnat – se on hyvä se.

Rosterista puuttuivat loukaantunut Aki Juusela ja opiskeluihin edellisviikolla satsannut Jaakko Pellinen. Myös Elias Peltonen ja Aleksi Orenius olivat sivussa, joten onneksi leveyttä materiaalissa löytyy.

Seuraavaksi Kisa kohtaa HCK:n kotona, lisäksi vastaan tulevat HCK uudelleen vieraissa, Hokki (kotona), KooKoo (kotona) ja Kiekko-Vantaa (vieraissa). Kymmenellä pisteellä säilytään suoraan.

Yksi kommentti

  1. Jukka

    Hyvä kirjoitus ja Glaadille vois viestittää ehkä nyt oli suurinpiirtein oikeat kokoonpanot harmi et Pyy loukkaantu, ja tarkoitan tuota muutamaa ketjua Lassin juttu ei vaan toimi sori.Eli mietintään miten jatkossa pelataan kun pakko voittaa loput pelit

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?