Himmin henkilökunta huolissaan remontin siirtymisestä

Himminkodon henkilökunta on huolestunut ilmastointiremontin siirtymisestä kahdella vuodella eteenpäin.

Ilmanvaihdon puutteiden vuoksi sekä Himmin asukkailla että henkilökunnalla on erittäin tukalat olot. Kesähelteet eivät vielä ole alkaneet, mutta jo nyt sisälle tuleva lämpö koetaan painostavana. Useat työntekijät ovat kärsineet kosteushaitoista syntyneistä oireista jopa niin, että ovat joutuneet jäämää sairaslomalle.

Henkilökunta katsoo, että remontti kannattaisi tehdä nyt, koska terveyskeskuksen puolelta löytyisi korvaavat tilat remontin ajaksi.

Himmin henkilökunta on lähettänyt kuntaan aloitteen, jossa toivotaan pitäytymistä alkuperäisessä aikataulussa. Sen mukaan remonttiin ryhdyttäisiin syksyllä 2014.

Lempäälän tekninen lautakunta päätti aiemmin, ettei se esitä lisämäärärahan varaamista ilmanvaihdon saneeraukseen kuluvalle vuodelle. Päätös syntyi äänin 3–8.

Himminkodon ilmanvaihto on rakennettu yli 25 vuotta sitten oman aikansa määräysten mukaisesti. Ilma ei vaihdu riittävästi, ja huonelämpötilat nousevat kevät-kesäkaudella reippaasti yli 30 asteen.

Yksi kommentti

  1. Tuomo Mäkelä

    Valtuuston vahvistaman taloussuunnitelmakirjan 2014-2016 sivun 104 mukaisesti kyseisen remontin alkuperäinen suunniteltu aloittaminen on merkattu vuodelle 2016, ei suinkaan 2014 kuten tekstissä kerrotaan. Remontille haettiin aikaistamista lisämäärärahalla, mutta tekninen lautakunta esittää asian käsittelyä vuoden 2015 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Suunnittelun tässä vaiheessa kustannus on kasvanut yli kaksinkertaiseksi taloussuunnitelmaan nähden. Sinänsä tarpeellisen hankkeen toteuttaminen lisämääräahalla olisi erittäin kyseenalaista, kyllä yli 1 M€ hanke tulee käsitellä normaalin talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?