Vanhemmat arvioimaan nuorten palveluja

Lempäälän Ohjaamossa työskentelevät Päivi Härkönen ja Kati Kuikka selvittävät, millaisia ajatuksia ja toiveita vanhemmilla on nuorten palveluista.

Lempäälän Ohjaamossa työskentelevät Päivi Härkönen ja Kati Kuikka selvittävät, millaisia ajatuksia ja toiveita vanhemmilla on nuorten palveluista.

Lempäälässä halutaan kuulla nuorten vanhempien ajatuksia ja toivomuksia siitä, miten nuorten palvelut toimivat ja miten niitä pitäisi kehittää.
Mielipiteitä kerätään vanhemmilta, joiden lapsi tai lapset ovat peruskoulun päättäneitä ja iältään 15–29-vuotiaita.
Nuorten ei tarvitse asua vanhempien kanssa samassa taloudessa.
– Vanhempien rooli on tärkeä myös nuoren täysi-ikäisyyden jälkeen. Valtaosa vanhemmista toimii oppaana lastensa elämässä vielä pitkälle aikuisuuteen, kyselyn tekijät, erityisnuorisotyöntekijä Päivi Härkönen ja nuorisotyön koordinaattori Kati Kuikka painottavat.
Kysely on osa YAMK opinnäytetutkimusta, jota Härkönen ja Kuikka tekevät Tampereen ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelmassa.

Vanhemmille suunnattu kysely on uraauurtava.
– Nuorille on tehty paljon kyselyjä, mutta vastaavaa vanhemmille suunnattua kyselyä ei ole Lempäälässä aiemmin tehty, ehkä ei muuallakaan Suomessa, Päivi Härkönen arvioi.
Kotikunnan palvelujen tuntemisella on merkitystä.
– Vanhempien on tärkeä tuntea kotikuntansa palvelut, jotta he voivat auttaa ja opastaa lapsiaan kaikissa elämänvaiheissa, Kati Kuikka sanoo.
Vanhemmilta saatujen vastausten pohjalta  tehdään haastattelukysymykset nuorten palveluista vastaaville esimiehille.
Tutkimuksen tulokset syntyvät vanhempien ja esimiesten vastausten vertailusta.  Tuloksia hyödynnetään Lempäälän nuorten palvelujen kehittämisessä.
Kysely toteutetaan iternetissä, ja linkki lomakkeeseen löytyy Lempäälän kunnan nettisivuilta.
– Kyselyyn vastaaminen on täysin luottamuksellista eikä yksittäisiä vastauksia voida yhdistää vastaajaan, tekijät kertovat.
Kysely on avoinna maantaihin 27. kesäkuuta saakka. Vastaaminen kestää kymmenisen minuuttia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?