Jumala kutsuu

Jumala kutsuu on aihe joka on annettu kirjoitusvuorooni ja se on hyvä ja aina myös ajankohtainen aihe. Tätä kirjoittaessa vietän kesälomani viimeisiä päiviä. Aurinko paistaa ja on lämmintä. Kesä on mielestäni hienointa aikaa. Samalla ajatukseni ovat Raamatussa, Jumalan Sanassa. Ajattelen Jumalan kutsua. Meille kerrotaan Raamatun alkulehdillä 1 Moos.3:1-10 kuinka ihminen eli Jumalan yh-teydessä. Hän sai kokea Jumalan hyvyyttä, rakkautta, ystävyyttä ja läsnäoloa. Kaikki oli hyvää ja kaunista ihmiskunnassa. Sitten ihminen käänsi selkänsä Jumalalle ja lankesi. Yhteys katkesi, tuli pelko ja ihminen lähti pakomatkalle ja halusi piiloutua kun kuuli Herran kävelevän paratiisissa illan viileydessä. Ihminen piiloutui sinne paratiisin puiden sekaan. Mutta mitä tapahtuu? Jumala kutsui miestä ja sanoo,
– Missä olet? Tahdon löytää sinut! Tahdon sinut takaisin yhteyteeni! Jumala ei hyljännyt ihmistä vaan armossaan ja rakkaudessaan kutsui häntä takaisin.

Raamattu kertoo meille että Jumala kutsuu ihmistä, Hän kutsuu meitä kaikkia yhteyteensä. Raamattu kertoo meille että kaikki olemme syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla. Silti me saamme jossain elämämme hetkessä tuntea, kokea tai kuulla hyvän Jumalan kutsun. Hän kutsuu meitä riip-pumatta siitä kuinka onnistuneita tai hyviä me olemme. Se tapahtuu yleensä nuorena, monesti jo rippikoulu iässä, tai silloin kun me kuulemme evankeliumin Jeesuksesta. Kuulemme siitä kuinka Jumala rakasti meitä kaikkia niin paljon, että lähetti ainokaisen poikansa tähän maailmaan, ettei yksikään joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Usko Herraan Jeesuk-seen, niin sinä pelastut. Tuo Jumalan kutsu voi tuntua myös suurena kaipauksena oppia tuntemaan Jeesus Kristus henkilökohtaisesti. Se kaipaus on kuin jano, jano joka tuntuu sielussa ja sydämessä. Sydän huutaa Jumalan puoleen. Kaipaatko sinä Herran yhteyteen, ystävyyteen?

Jeesus kutsuu meitä myös Matt.11:28-29- Tulkaa Minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskaute-tut, niin Minä annan teille levon. Ottakaa Minun ikeeni päällenne ja oppikaa Minusta, sillä Minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. Me voimme tulla Jeesuksen luokse rukoilemalla,hiljentymällä, kertomalla Hänelle väsymyksemme, huolemme, murheemme ja pelkomme ja silloin Hän antaa meidän sisimpäämme levon ja rauhan. Jeesuksella on valta antaa lepo ja rauha mieleen ja sydämeen. Hän on hyvä ja rakastava Vapahtaja. Hän ei työnnä ketään luotansa, vaan kutsuu edelleen ja etsii meitä yhteyteensä. Jokainen ihminen on Hänelle yhtä arvokas, olemme samanarvoisia.

Rakastan tätä Vapahtajaa Jeesusta ja kiitän Häntä, että Hän minutkin kutsui yhteyteensä ja on ollut Sanansa mukainen,
Vastaa sinäkin Jumalan rakkauden kutsuun ja sano,
– Jeesus Kristus, tarvitsen sinua, tule Minun elämääni juuri nyt! Saat kokea kuinka elämäsi muuttuu ja saat uuden suunnan. Hyvä ystävä joka luet tätä, toivottan sinulle Jumalan siunausta!

Teksti: Harri Johansson
Lempäälän helluntaiseurakunnan pastori

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?