Oletko huutelija, sieni tai filmaaja?

Musiikin kuunteleminen livenä on elämys kaikille aisteille. Bändin tai artistin pannessa parastaan voi antaa musiikin täyttää mielen ja hakkaava basso karkottaa arjen murheet. Keikoilla törmää väistämättä erilaisiin keikkailijatyyppeihin. Osa on huvittavia, toisista on riesaa. Suurin osa tahtoo vain seurata lavan tapahtumia rauhassa. Seuraavan kerran keikalle mennessäsi tarkkaile ympäristöäsi. Löydätkö kaikki nämä keikkailijatyypit?

Filmaaja 

Kännykkä ilmaan ja nauhoitus päälle. Filmaaja on päättänyt taltioida puhelimeensa keikan jokaisen sävelen ja hetken. Kotona on mukava sitten fiilistellä iltaa katsellen heiluvaa kuvaa ja kuunnelen särkevää ääntä. Jos eteesi osuu keikalla filmaaja, on keikkaelämys kuralla. Tiiviissä tunnelmassa takana seisovan ei ole mahdollista liikkua oikealle eikä vasemmalle, ja suoraan silmien edessä on näyttö, jolta keikkaa voi toki myös seurata.

Fotaaja

Sukua filmaajalle. Löytyy useimmiten eturivistä. Mukana on isin ostama järjestelmäkamera, jonka takaa koko keikka katsotaan. Illan aikana muistikortille taltioituu noin viisisataa kuvaa, joita käsitellään hartaudella tietokoneella. Parhaat otokset jaetaan esimerkiksi Facebookissa muidenkin fanien ihailtaviksi.

Mutsi radalla

Kerran vuodessa vaipparallista vapautuva äiti-ihminen rentoutuu samalla tavalla kuin nuoruudessaan. Kasvoille vähän puuterii, huularii, ripsarii ja ei kun rimpsalle. Kymmenen vuotta sitten etkoilla nautittiin kuusi siideriä ja sama kaava on nytkin. Harmittavaisesti vain harjoituksen puute aiheuttaa jo toisen juoman kohdalla ennakoitua suuremman humaloitumisen. Tukeva humalatila taas saa aikaan kuningasidean sännätä eturiviin. Tämä suoritetaan tiukassa etukenossa, mahdollisimman isolla vauhdilla ja kyynärpäätaktiikalla. Varo niskaan kaatuvaa juomalasia.

Tosifani

Tosifani on paikalla viisi tuntia ennen keikkapaikan ovien avautumista. Jos lempiartistin keikka sattuu samaan hetkeen oman työvuoron kanssa, ilmoittaa tosifani olevansa mahataudissa ja suuntaa keikalle. Hän toivoo kuulevansa keikalla bändin hisrtorian ekan sinkun b-puolelta löytyvän biisin, jota kukaan muu ei ole koskaan kuullut. Moikkailee lunkisti tekniikan väkeä ja löytyy aina samalta paikalta eturivistä.

Huutelija

Huutelijoita on kahta tyyppiä. Ensimmäinen kokee pakottavaa tarvetta kommentoida jotakin isoon ääneen kesken välispiikin. Kommentti voi koskea mitä tahansa jääkiekosta rumpalin hiustyyliin. Toinen huutelijatyyppi on yleensä naispuolinen ja sen huutelua esiintyy vain miesartistien keikalla. Vakiohuuto: ”Paita pois!”.

Mistä firmasta te ootte -henkilö

Yritys on ostanut tai saanut lahjaksi lippuja keikalle ja antaa ne Mirkulle, Vesalle ja Keijolle. Mirkku, Vesa ja Keijo eivät varsinaisesti edes tiedä mille keikalle he ovat tulleet. He jutustelevat keskenään ja harmittelevat kovaan ääntä, joka soittavasta poppoosta tulee. Se häiritsee heidän keskusteluaan. Firmalaiset ottavat kontaktia muihin keikalla olijoihin kysymällä mistä firmasta te ootte?

Käpälöijä

Tekee kaikkensa hipaistakseen edes idolinsa sormenpäätä. Kontaktin saatuaan tarraa käteen kuin takiainen.

Sieni

Löytyy joko anniskelualueelta tai vessajonosta. On tullut keikalle ensisijaisesti humaltumaan. Ei muista seuraavana aamuna missä on ollut tai minkä bändin keikalla. Saattaa tehdä äkkirynnäkköjä keskelle keikkaa seuraavia musiikinkuuntelijoita aiheuttaen sekasortoa. Varo niskaan kaatuvaa juomalasia.

 

Massa

On maksanut lipustaan ja tullut kuuntelemaan musiikkia sekä viihtymään. Toivoo kuulevansa suurimmat hitit, joita soitetaan radiossakin. Ei toivo saavansa olutta niskaansa, videoivaa puhelinta nenänsä eteen tai humalaista syliinsä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?