Nuoren palkkaan kesätyörahaa

Lempäälän kunnan vuonna 2018 maksama tuki on 300 euron kesätyöraha työnantajalle, joka on valmis palkkaamaan 15–18-vuotiaan lempääläläisen nuoren kesätyöpaikkaan. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys tai järjestö, mutta ei yksityistalous.

Kunta on varannut vuodelle 2018 määrärahaa 10 000 euroa.

Kesätyörahalla tuetaan 15–18-vuotiaan nuoren pääasiassa ensimmäistä kesätyöpaikkaa. Tuettava työjakso on 15.5.–31.8.2018 ja vähimmäistyöllistämisaika tuen saamiseksi 10 vähintään kuuden tunnin työpäivää. 300 euron suuruinen tuki myönnetään pääsääntöisesti yhden nuoren työllistämiseen yhtä työnantajaa kohden.

Tuen saadakseen työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen työllistettävän nuoren kanssa, ja kesätyöstä on maksettava ko. alan työehtosopimuksen mukainen palkka. Työnantaja vastaa kaikista työnantajamaksuista ja lakisääteisistä vakuutuksista. Työnantaja hoitaa työsuhteeseen kuuluvat verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä ansaitut lomakorvaukset.

Kesätöihin palkattava nuori ei saa olla yrittäjän tai yrityksen omistajan perheenjäsen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.