Avotulta ei saa sytyttää Pirkanmaalla

Pirkanmaan pelastuslaitos kieltää kaiken avotulen teon, mukaan lukien kulotukset Pirkanmaan maakunnan alueella. Kielto alkoi  tiistaina 29. toukokuuta. Kielto on voimassa, kunnes ilmatieteenlaitoksen ilmoittama metsäpaloindeksi laskee alle arvon 5,6. Kiellon purkamisesta Pirkanmaan pelastuslaitos ilmoittaa erikseen.

Ilmatieteen laitoksen tuottama metsäpaloindeksi on kohonnut lähes koko maassa arvoon 5,6–6,0. Metsät ovat niin kuivia, että suurpalon mahdollisuuden todennäköisyys on erittäin suuri.

Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin kautta. Säännöksen tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä, tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja sekä edellisiä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

Kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja vastaavien muiden tulisijojen käyttö katsotaan pelastuslaissa tarkoitetuksi kielletyksi avotulen teoksi tulipalovaaran ollessa ilmeinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?