Anette Länsipuro, 18, kannustaa nuoria äänestämään

− Lempäälän seurakunnassa tehdään hyvää nuorisotyötä ja haluan, että sitä tehdään hyvin myös jatkossa, sanoo Anette Länsipuro.

Lempääläisellä Anette Länsipurolla on kirkas tavoite seurakuntavaaleissa.
− Haluan saada nuorten äänen kuuluviin.
Kesällä 18 vuotta täyttänyt Länsipuro arvostaa seurakunnan tekemää nuorisotyötä, jossa hän on itsekin ollut mukana.
− Nuorisotyö on hyvin järjestetty ja siellä on hyvät työntekijät ja ilmapiiri. Haluan, että jatkossakin tehdään hyvää nuorisotyötä.
Hänen mielestään tärkeää on myös se, että seurakunta tekee harkittuja päätöksiä ja tarjoaa palveluja koko kunnan alueella. Seurakunnan tilat Sääksjärvellä pitää saada kuntoon.

Vaaleissa Anette Länsipuron kohderyhmänä ovat nuoret. Hän kannustaa nuoria äänestämään ja osallistumaan. Teemaan liittyen hän on pitänyt lukiolla luennon vaikuttamisesta. Myös omassa mainonnassa hän keskittyy nuoriin äänestäjiin.
Seurakuntavaaleihin Anette Länsipuro lähti naapurin, Usko Gullsténin innoittamana. Pitkään luottamuspaikoilla vaikuttanut Gullstén kertoi jättävänsä kirkkovaltuuston.
− Myös äitini on aikanaan ollut sekä kirkkovaltuustossa että kunnanvaltuustossa. Häneltä olen saanut hyvää tietoa ja vinkkejä siitä, millaista työskentely valtuustossa on. Lisäksi isäni on Lempäälän kunnanvaltuustossa.

Mikäli paikka kirkkovaltuustossa aukeaa, Anette Länsipuro lähtee avoimin mielin valtuustotyöskentelyyn. Tulossa on puhuttavia keskustelunaiheita kuten tasa-arvoinen avioliittolaki.
Anette Länsipuro on ehdokkaana kokoomuksen listoilla ja sanoo jakanvansa puolueen arvomaailman.
– En ole kuitenkaan puolueen jäsen ja olen listalla sitoutumattomana ehdokkaana.
Vaikka Anette Länsipuro kiinnostui yhteiskuntaa koskevista asioista jo yläkoulussa, politiikka ei ainakaan tässä vaiheessa ole hänen tähtäimessään puhuttaessa tulevaisuuden ammatista.
− Minulla on selkeät suunnitelmat. Haluan päästä lukemaan hallintotieteitä ja sen jälkeen valtiolle töihin.
Ensimmäisenä etappina aktiivisen ja suunnitelmallisen nuoren naisen urapolulla ovat yo-kirjoitukset keväällä ja syksyllä 2019.
Keväälle 2020 hän on merkinnyt kalenteriin haun yliopistoon.

Juuri nyt päällimmäisenä asiana on kuitenkin saada nuoret äänestämään.