Penkkarit: Abit pistivät lukion pakettiin perinteisissä merkeissä. Abishow oli jälleen kerran menestys ja penkinpainajaiset sujuivat hyvässä hengessä.

The Beatles heräsi henkiin Lempäälässä

Otso Harmaala, Juha Uljas, Viljami Kyrkkö ja Walter Sirén ovat The Beatles. Kuva: Sakari Houhala.

Ovatko John Lennon ja George Harrison nousseet kuolleista ja lyöttäytyneet taas yhteen Paul McCartneyn ja Ringo Starrin kanssa? Ainakin Lempäälän lukiolla patsasteli kovasti tutun näköinen nelikko tummissa puvuissaan ja kitarat käsisään.

Beatles-univormujen alta kuitenkin paljastui neljä LeLun abia. Viljami Kyrkkö, Walter Sirén, Otso Harmaala ja Juha Uljas olivat juhlistamassa lukio-opintojen päättymistä abishow’n ja penkinpainajaisten muodossa – kuten asiaan kuuluukin.

– Kyllä nämä penkkarit piirtyvät muistiin. En tule näitä ikinä unohtamaan, kommentoi Walter Sirén.

Mistä tuli idea pukeutua Fab Fouriksi? Samankaltaista veijarimaista asennetta pojilta ainakin löytyy.

– Meidän luokan teemana oli julkkikset. Ja ollaan me vähintään yhtä kovia jätkiä kuin The Beatlesin tyypit, pojat sanovat.

LeLun abiturientit ottavat nokan kohti satamaa heti samana iltana.  Vuorossa on monen odottama abiristeily.

Abishow sai kiitosta rehtorilta

Lempäälän lukion rehtori Erkki Hytönen on tyytyväinen tämän vuoden abien toimintaan. Abishow hoidettiin hyvällä maulla ja älyttömyyksiltä vältyttiin.

– Mielestäni abishow ja penkkarit ovat kyllä yksi tämän ammatin hienoimpia puolia. On etuoikeus saada olla mukana, Hytönen kommentoi.

Vaikka show’ssa on tapana pikkuisen vinoilla opettajille, ei rehtori ole siitä moksiskaan. Tietty leikkimielisyys kuuluu asiaan.

Video ilmestyy YouTubeen lähiaikoina

Abishow’ssa on tapana näyttää opiskelijoiden tekemä video, ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Videon tekemisessä mukana ollut opiskelija Aleksi Virtanen kertoo, että materiaalia kuvattiin noin kaksi viikkoa ja se tehtiin nollabudjetilla. Mukana oli kymmenisen opiskelijaa.

– Videolla muun muassa vitsailemme LeLun läppärikokeilulle, Virtanen sanoo.

Muista äänestää parasta penkkarijulistetta!

Karkkia, karkkia, karkkia!

Karkkia, karkkia, karkkia!

Ja vielä vähän lisää karkkia!

Ja vielä vähän lisää karkkia!

Baaniksikin voi pukeutua. Kuva: Jussi Saarinen.

Banaaniksikin voi pukeutua.

Penkkarit

Mukana menossa oli myös viidakon eläviä.

Penkkarit kiinnostivat niin nuorta kuin vanhempaakin polvea.

Penkkarit kiinnostivat niin nuorta kuin vanhempaakin polvea.

Pukuihin oli panostettu ihan kunnolla.

Pukuihin oli panostettu, ja hyvä niin.

Ihmiset tulivat lukion pihaan katselemaan penkkarihumua.

Penkkarihumu veti lukion pihaan mukavasti väkeä.

 

Kommentit (2)

  1. Kaarina L

    Penkkariajelut on mitä hauskin ja virkistävin tapahtuma näin helmikuussa. Katsojille suurta iloa tuottavaa karkkisadetta. Taas vaan ihmetyttää se karkkipaperien määrä teitten varsilla koulun läheisyydessä. Uskoisin, että kouluissa puhutaan tästä roskaamisesta ( roskaamattomuudesta ) etukäteen, mutta neuvot ja pyynnöt näyttävät unohtuvan, kun päästään pois koulun pihalta. Olen poiminut parina päivänä aikalailla erimerkkisten karkkien papereita tieltä ja tienvarsilta. Mitähän on suurempien koulujen läheisyydessä, en ole käynyt katsomassa. Voihan roskaamisesta puhua koulussa ensiviikolla jälkikäteenkin, jos se muistettaisiin moitteen avulla ensi vuonna paremmin.

    • Kaarina L

      Korjaan edellistä kommenttiani. Mistä minä tiedän, onko karkkipaperit lasten heittämiä. Yhtä hyvin ne voi olla aikuisten jättämiä. Onhan koulujen pihoilla myös yleensä aikuisia ihastelemassa ja ottamassa vastaan karkkisadetta. Anteeksi, jos haukuin väärää puuta. Näin yksisilmäisiä me vanhat ollaan – aina lapsia ja nuoria syyttämässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?