Asiantuntijat arvioivat, että Lempäälä-Vesilahden alueella kysyntä myytävistä asunnoista ylittää tarjonnan. Alueen uusin tulokas asuntokaupan markkinoilla ennustaa ensimmäisen toimintavuotensa aikana tasaista parin prosentin arvonnousua taajama-alueen kiinteistöissä.

Huomio Lempäälään

Huom! Kiinteistövälitys ja Nordea aloittivat yhteistyön Lempäälässä vuodenvaihteessa. Nordean Anita Näsärö tutkii esitteitä Satu Maijalan ja Samuel Riipan kanssa.

Huom! Kiinteistövälitys ja Nordea aloittivat yhteistyön Lempäälässä vuodenvaihteessa. Nordean Anita Näsärö tutkii esitteitä Satu Maijalan ja Samuel Riipan kanssa. Kuva: Kari Pusa

Kodinvälittäjä Satu Maijala tuntee Lempäälän kuin omat taskunsa. Hän on asunut paikkakunnalla koko ikänsä, ja toiminut yrittäjänä ja aktiivisena Lempäälän Yrittäjien hallituksen jäsenenä. Ei siis ihme, että hänet tunnistetaan myös.

– Tiedän Lempäälästä valtavan paljon: mitä palveluita on tarjolla, missä ne sijaitsevat, mitä voi harrastaa, juna-aikataulut, bussiyhteydet, mihin asti kunnallistekniikka ulottuu haja-asutusalueilla… jne. Lista on loputon.

– Lempäälä on kasvava kunta, ja uusia asukkaita kiinnostaa asuntovalinnan yhteydessä  myös asiat, joita ulkopaikkakuntalainen ei tiedä. Asuntoa ostaessa valinta tehdään tunteella, mutta välittäjä voi auttaa asiakastaaan esimerkiksi näkemään pohjaratkaisun muutosmahdollisuuksia ja asumismukavuuteen vaikuttavia asioita.

Maijalan paikallistietoon luottaa myös Nordean osaksi omistamaan Realia-konserniin kuuluva Huom! Kiinteistövälitys. Yritys aloitti Tampereella pari vuotta sitten, ja nyt toiminta on edelleen kasvanut Ikaaliseen, Akaaseen, Viialaan ja nyt vuoden vaihteessa Lempäälän ja Vesilahden alueelle.

– Välitystyö on ennenkaikkea henkilösuhde. Aina kemiat eivät kohtaa, ja huono välittäjä voi jopa estää kaupan syntymisen. Oikean välittäjän löytymisen jälkeen suhde voi kestää läpi koko elämän.

Huomin toimitusjohtaja Samuel Riippa on välittänyt asuntoja kymmenen vuotta, joten tietää mistä puhuu.

– Ei kenellekään voi myydä väkisin asuntoa, josta hän ei pidä. Parasta välittäjän työssä on, kun huomaa onnistuneensa auttamaan asiakasta jonkin ongelman tai vaikean asian ratkaisemisessa. Välittäjä kohtaa usein työssään asiakkaita, jotka ovat hämmentävässä elämäntilanteessa, esimerkiksi kuoleman tai avioeron sattuessa.

– Välittäjän persoona on meille ratkaiseva arvo. Kehittelemme parhaillaan sähköistä järjestelmää, jolla saamme asiakaspalautteen perusteella näkyväksi kunkin välittäjämme osaamisen jo lähtötilanteessa myös asiakkaalle itselleen.

Riipan luettelemat palvelulupaukset kuulostavat tutuilta.

– Tarjoamme laadukkaimman ja näkyvimmän markkinoinnin, asiantuntevan hinnoittelun ja markkinoiden nopeimmat myyntiajat. Käytämme kohteiden esitteissä laadukkaita materiaaleja. Kohteen kuvat ovat aina ammattikuvaajan ottamia, sillä tavallahan on toimittu maailmalla jo kauan.

Kuulija havahtuu siinä vaiheessa, kun aletaan puhua yhteistyökumppaneista ja lisäpalveluista.

– Halutessaan asiakas voi pyytää kohteesta ilmaisen remonttiarvion yhteistyökumppaniltamme, joka voi tarvittaessa myös toteuttaa remontin. Asiakas saa heti ostopäätöksen tueksi tiedon tulevista kuluista, ja ehkä säästyy vaivalta etsiä osaava ja luotettava remontoija, kertoo Riippa.

– Minä taas tunnen monet seudun isännöitsijät, joten tulevatkin remontit ja kustannukset ovat helposti ja nopeasti arvioitavissa,  lisää Maijala.

Huomio pankilta

Myös Nordean konttorinjohtaja Anita Näsärö uskoo verkoston synergiaan. Nordea toimii yhteistyössä Realia-Groupiin kuuluvien kiinteistövälittäjien kanssa.

– Yhteistyö on asiakkaan etu myös raha-asioiden näkökulmasta. Useimmiten asiakas tulee ensimmäiseksi pankkiin hakemaan lainalupausta tai keskustelemaan rahoituksesta. Jo silloin voimme vinkata yhteistyökumppaneistamme. Koska tieto välittäjän ja pankin välillä kulkee esteettömästi ja tiedämme toimivamme luotettavien asiantuntijoiden kanssa, lainapäätökset helpottuvat ja nopeutuvat.

Vaikka varsinaista välitysapua ei tarvitsekaan ja ostaja on jo selvillä, voi silti pyytää Maijalaa apuun niin kaupanteon kuin perheoikeudellisissa asiakirja-asioissa (perunkirjat, ositukset, testamentit). Yhteistyökumppanien kautta Huom! tarjoaa myös muutto- ja siivouspalveluja ”kaikki samasta osoitteesta” -periaatteella. Maijalan saa kiinni kasvotusten Lempäälän Nordeasta keskiviikkoisin, muulloin ajanvarauksella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?