Loppukilpailut kutsuvat tanssiopistoa

Pirkanmaan Tanssiopisto Elina Berg osallistuu aktiivisesti erilaisiin tanssialan tapahtumiin ja kilpailuihin. Nykyään useimpiin tapahtumiin järjestetään esikarsinta, joissa raati valitsee esiintyjät loppukoitoksiin.

Tänä lukuvuotena Lempäälässä toimiva tanssiopisto on osallistunut neljään alkukarsintaan, joista jokaisesta se on selvittänyt tiensä lopputapahtumaan.

Valtakunnallinen Balettikilpailu: Valtakunnallinen Balettikilpailu järjestetään joka toinen vuosi, ja loppukilpailu järjestetään Helsingissä Aleksanterin teatterissa 1.–2. helmikuuta. Baletin 7. luokan erikoiskoulutusoppilaat kilpailevat tällöin Outi Vilosen koreografialla Oriental. Balettikilpailun kovasta tasosta kertoo sekin, että ryhmäsarjoihin valituista Pirkanmaan Tanssiopisto oli ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolinen tanssioppilaitos, joka tuli valituksi.

Arktiset Askeleet: Oulussa järjestettävä Arktiset Askeleet on Suomen suurimpia tanssialan tapahtumia. Tanssiopistolta tapahtumaan tuli valituksi tänä vuonna kaksi tanssia. Jazztanssin jatkoryhmä 2 tanssii Elina Bergin teoksen Tarinoita puutarhatontuista ja baletti 5+6 -erikoiskoulutusryhmän oppilaat Pieniä pisaroita, joka on Outi Vilosen käsialaa. Arktiset Askeleet järjestetään 28.–30. maaliskuuta.

Kuopio tanssii ja soi 2014: Jorma Uotisen johtama esiraati järjesti karsinnan Kuopio tanssii ja soi 2014 festivaalien Oppilaitokset On Stage -näytökseen. Elina Bergin lyrical jazz edistyneiden ryhmälle valmistama Spark of hope nähdään festivaaleilla laajan oppimäärän näytöksessä.

Tanssi kysyy pitkäjänteisyyttä

Elina Berg on tyytyväinen tanssiopistonsa menestykseen.

– Vaikka osallistuminen kilpailuihin ja tapahtumiin on aktiivista, ei kilpaileminen sinällään ole taidetanssissa ”se juttu”. Olennaisinta on saada lisää esiintymiskokemuksia. Tanssijoille on tärkeää nähdä muiden tanssiesityksiä, ja myös sitä kautta oppia ja peilata omaakin osaamistaan.

Berg lisää, että tätä kautta oppii ymmärtämään myös perustreenin merkitystä vielä paremmin, sillä tavoitteellinen tanssin opiskelu on pitkäjänteisyyttä vaativa laji. Pääasiassa kilpailuihin osallistuvat laajan oppimäärän oppilaat, joille treenaamisesta tulee iän karttuessa lähes päivittäistä.

Muutkin ryhmät osallistuvat erinäisiin tapahtumiin. Esimerkiksi toukokuussa 2013 hip hopin kaikki ryhmät osallistuivat Pyörre-tanssitapahtumaan. Kaikki tanssiopiston oppilaat pääsevät estradille joka vuosi tanssinäytöksissä Tampere-talossa.

– Pirkanmaan Tanssiopisto Elina Bergillä voi opiskella oman kiinnostuksen ja tavoitteiden mukaan joko kerran viikossa tai päivittäin. Ikä- ja tasoryhmiä löytyy useita. Opetusaineita ovat baletti, lastentanssi, jazztanssi, nykytanssi, hip hop, breikki ja sirkus, Berg listaa.

Tammikuun lopussa aloitetaan aikuissirkuksen tunnit, joilla ei vaadita aikaisempaa kokemusta. Pääpaino on akrobatiassa, ja tunnilla edetään jokaisen omista lähtökohdista käsin.

Aikuisille on myös muita omia tunteja. Halukas voi kokeilla balettia, jazztanssia, nykytanssia tai vaikkapa yli 50-vuotialle naisille tarkoitettua leidibalettia.

Arktiset Askeleet lopputapahtumaan Ouluun valittiin tanssiopistolta toisena teoksena jazztanssin keinoin esittettävä Tarinoita puutarhatontuista.

Arktiset Askeleet lopputapahtumaan Ouluun valittiin tanssiopistolta toisena teoksena jazztanssin keinoin esittettävä Tarinoita puutarhatontuista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?