Reikäpalloa lyödään yli 170 juniorin voimin

Salibandy on ollut lempääläisistä urheilulajeista selkeimmällä kasvu-uralla viime vuosina. Kuljun liikuntahallilta sekä Liikuntakeskus Parkista kotiluolat itselleen löytänyt juniorisäbä toimii yleisseura Lempäälän Kisan lipun alla. Joukkueita sarjoissa on neljä kappaletta, minkä lisäksi löytyy myös salibandykoulu sekä harrastepohjainen tyttösäbä.

– Kasvu jatkuu niillä reunaehdoilla, että saamme lisävetäjiä sekä myös salivuoroja, kertoo lakipäällikkö Jeremy Kurvinen LeKi:stä.

Menestyneimmät joukkueet ovat vuosina 2000 ja 2001 syntyneitten tiimit, jotka molemmat saavuttivat erittäin kovan sijoituksen eli kolmossijan alueen kilpasarjassa. Tuplanollia valmentavat Tommi Vuori ja Tommy Lind ja mukana on 17 aktiivista poikaa. ”Nollaykkösten” 18 nuoren taiturin sakkia vetävät Jeremy Kurvinen sekä Jani Miettinen.

Varttunein joukkue on B-nuorten ryhmä, joka koostuu pääosin vuonna 1997 syntyneistä jo pitkään lajia harrastaneista nuorista miehistä. Joukkue on nuppiluvuiltaan iso, käsittäen yli 20 pelaajaa, joita valmentavat Rauno Roppo, Markku Peltoniemi ja Tommi Palonen. Joukkue pelasi aluesarjaa, taistellen tasaisia otteluita, sijoitus oli sarjan alemmassa kastissa.

Erittäin runsaslukuinen sakki on myös 2002 syntyneitten poikien porukka, siinä on aktiiveja peräti neljännessata. Valmennustrio Marko Korpilaakso, Karri Kotakorpi ja Jari Jokirinne luotsasi ”nollakakkoset” aluesarjan viitosiksi.

Viime syksynä perään kuulutettiin säbästä innokkaita tyttöjä kokoon, ja Terhi Kuisman vetämään toimintaan mukaan lähtikin reippaasti yli 20 neitosta.

– Salibandykoulut ovat olleet myös suosittuja, pikkunaskaleita on matkassa ollut 60–70 päätä. Vetovastuu on ulkoistettu seuran ulkopuoliselle vetäjälle, kun omat valmennusresurssit eivät siihen tällä sesongilla riittäneet, sanoo Jeremy Kurvinen.

salibandy

Joukkueita sarjoissa on neljä kappaletta, minkä lisäksi löytyy myös salibandykoulu sekä harrastepohjainen tyttösäbä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?