Apuväline tuo turvaa ja helpottaa arkea

Anna Tuominen, Riikka Törnqvist ja Tuija Salminen poseeraavat apuvälinekaupassa. Kuva: Katariina Onnela

Anna Tuominen, Riikka Törnqvist ja Tuija Salminen poseeraavat apuvälinekaupassa. Kuva: Katariina Onnela

Terveysaskeleen tiloissa tuetaan terveyttä kokonaisvaltaisesti

Vanhan pankin tiloihin Lempäälän keskustaan on elokuussa avautunut terveyden monitoimikeskus. Terveysaskel Oy:n tiloissa toimivat kaksi
fysioterapeuttia, naprapaatti ja hieroja. Lisäksi tiloissa on
liikuntasali ja apuväline- sekä tukisukkamyymälä sekä mahdollisuus tilata yksilöllisesti jalkaan muotoiltuja ohjaavia tukipohjallisia ja sandaaleja.

Kolmen hoitohuoneen ja myymälän lisäksi tiloihin mahtuu lisääkin vuokralaisia. Myös liikuntasalia saa vuokrata pieniinkin tarpeisiin.

Riikka Törnqvist Terveysaskeleesta ja Fysioterapia Askeleista kertoo, että apuvälinekaupan valikoimissa on yli neljäsataa tuotetta, jotka helpottavat arkea tai tuovat turvallisuutta. Valikoimissa on Apukaupan ja Mediteamin tuotteita, ja tarkoitus on edelleen laajentaa valikoimaa kysynnän mukaan.

– Apuvälineet ovat pieniä arkipäivän helpotuksia ja yllättävän
edullisia. Ne sopivat myös hyödyllisiksi lahjoiksi, Riikka Törnqvist kertoo.

Hyllystä löytyy apua muun muassa arkisiin asioihin kuten langan
pujottamiseen neulansilmään, peseytymiseen, purkin avaamiseen tai rasvan levittämiseen selkään. Valikoimaan kuuluu myös työkenkiä ja ikäihmisten kotijalkineita.

Riikka Törnqvist muistuttaa, että liukkaiden kelien taas tullessa lonkkaluun pääkin tarvitsee turvaksi niin sanotun pyöräilykypärän. Niinpä Ikääntyville lonkkahousut ja -suojat ovat mainio turva kaatumisen varalle. Ne suojaavat lonkan murtumilta ja näin ollen pitkiltä sairaalajaksoilta. Pimeiden ja liukkaiden kelien varalle tarjolla on liukuesteitä kengänpohjiin
sekä valoja rollaattoriin ja kävelykeppiin.

Rollaattorit ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti eikä kävelykeppikään ole enää entisensä. Kuoseja löytyy jokaiseen
makuun ja kepin saa näppärästi pätkittyä pienempään kokoon. Yksi riesa kepin kanssa on sen kaatuminen milloin minkäkin tuolin tai pöydän taakse. Laukuille on jo pitkään tehty laukkukoukkuja, jolla kassin saa roikkumaan pöydän reunaan vaivatta. Nyt samantyypinen ratkaisu on olemassa myös kävelykepille. Katso Digilästä video, kuinka se toimii.

Eriaisia niveltukia ja tukisukkia roikkuu seinällä tarpeeseen kuin tarpeeseen. Sopivia löytyy ainakin raskaana oleville, matkustajille, urheilijoille ja ikäihmisille. Lisävalikoimaa löytyy tilaustuotteina.

Hoitopalvelut Terveysaskeleissa täydentävät toisiaan. Terveysliikuntaryhmistä saa täsmäoppia kotiharjoitteluun. Naprapaatti tutkii ja hoitaa selkärangan ongelmia, hieroja avaa lihasjumit. Riikka Törnqvist on myös erikoistunut Faskiamanipulaatioon eli nykyaikaisen hoitotieteen mukaiseen sidekudoskäsittelyyn. Fysioterapia Askeleissa jalkaongelmia ratkotaan alaraajafysioterapian ohella yksilöllisesti valmistetuilla tukipohjalliset sekä ohjaavilla sandaaleilla. FootCare-systeemillä otetaan jalasta skannerilla kuva, josta tietokone piirtää 3d-mallin.

– 3d-mallia pystyy pyörittelemään tietokoneella ja lisäämään sinne kaikki tarvittavat terapiakiilaukset ja kevennykset. Pohjallisesta pystyy tekemään täysin mihin tahansa kenkään, esimerkiksi kapeaan piikkariin, luistimeen tai laskettelumonoon.

Uutuutena  voidaan valmistaa omaan jalkaan sopivat sandaalit.

– Mieleisen kuosin ja kiinnityksen valinnan jälkeen saa jalkaansa varmasti sopivat sandaalit jotka vielä ohjaavat kaaria tai vaikka keventävät kipeää päkiän kovettumaa.

Sandaalit tai pohjalliset tilatessaan kannattaa kotimaista työtä.

– FootCare Sandaalit tulevat tilattuina Savonlinnasta ja osa pohjallisista Turusta, mainitsee Riikka Törnqvist.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.