Armoa elämään

Viikon aiheena on Jeesus, kiusausten voittaja. Häntä houkuteltiin monin tavoin pettämään kutsumuksensa, mutta hän voitti kiusaukset. Houkutukset, kiusaukset eivät ole hävinneet mihinkään. Ne ovat tänäkin päivänä meidän keskellämme eivätkä jätä meitä rauhaan. Millaista tuskaa, ahdistusta, häpeää, syyllisyyttä nuo kiusaukset meille aiheuttavat, koska me kaikki ihmiset olemme vajavaisia ja noihin kiusauksiin ja houkutuksiin sorrumme.

Paha on olemassa tässäkin ajassa. Ihminen yrittää yleensä selviytyä ensin omin voimin, mutta usein omat voimat loppuvat kuitenkin kesken.  Uskon, että moni meistä on käynyt läpi asioita, joissa uskoa ja uskon vahvistusta sekä tulevaan että Korkeimpaan on tarvittu.

Edesmennyt saarnaaja Aku Räty sanoi: ”Ei Jumala ole toimettomana syrjästä katselija, vaan valmiina auttamaan kaikkia niitä, jotka häntä avuksi huutavat.” Ei tuo asia ole mihinkään vanhentunut, mutta tarvitseeko elämässä olla hätä ennen kuin haluamme olla Jeesuksen kanssa samassa veneessä. Usein vasta kivisen tien kautta oppii ymmärtämään, että apumme on Kristus, tuo kiusausten voittaja.

Jeesus on kilpesi, älä pelkää, luota kokonaan Jeesukseen. Tänäänkin voit kuulla Jeesuksen sanat: ”Älä pelkää, tapahtuipa mitä tahansa.”. Millaista lohduttavaa puhetta ja uudenlaista näkökulmaa ajatuksiimme.  Näkökulma on se, että voimme jättää asiamme Jumalan haltuun, armahda itseäsi. Kiusaukset ja niihin lankeaminen, kun aiheuttavat ihmiselle voimakasta syyllisyydentunnetta ja heikkoa itsetuntoa. On iso läksy oppia uskomaan Jeesuksen lohduttavat sanat: ”Pane syrjään vanhat virheet, joista Kristus on jo sinut lunastanut ja ala uudelleen. Älä kanna turhia taakkoja. Jos Jeesus antaisi anteeksi vain vanhurskaille, missä silloin tarvittaisiin anteeksiantamusta?”.

Salli itsellesi uusi alku, anna anteeksi toisille ja anna anteeksi itsellesi omat epäonnistumisesi ja lankeamisesi. Tiedä, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Luota häneen myös harmaina päivinä, ole rauhallinen, Jumala näkee sinut silloinkin.

Tom Haavisto

diakoniatyöntekijä

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?