Vanhustyön keskusliitto palkitsi SenioriGo! -viikon

Vanhustenviikko käynnistettiin Vesilahdessa yhteislaululla ja lausunnalla

Pekka Murto laulatti lähes täyttä seurakuntasalillista vanhustenpäivän viettäjiä. Muun muassa Kultainen nuoruus ja Kulkurin valssi kajahtivat komeasti. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahden kunnan järjestämä SenioriGo! -viikko on noteerattu valtakunnallisesti. Vanhustyön keskusliitto palkitsi vanhustenpäivänä sunnuntaina 1. lokakuuta SenioriGo! -viikon kunniamaininnalla ja tuhannen euron rahapalkinnolla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Vanhustyön keskusliitto myöntää Vuoden vanhusteko -palkinnon lisäksikunniamaininnan.

Varsinaisen Vuoden vanhusteko -palkinnon sai Rauma kaupungin vanhuspalvelujen hanke Yhteisöllisyydestä voimaa senioreille – Rauman kaupungin kylähanke.

SenioriGo! -viikon kehittelijä liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti arvostaa huomionosoitusta korkealle ja lupaa, että palkintorahat käytetään seniorien hyväksi. Hän kiitti erityisesti ideaa hänen kanssaan kehittäneitä Riitta Vatasta, Pirjo Hakunia ja Lea Karlssonia.

Toista kertaa järjestettävä SenioriGo! -viikko alkoi avajaistilaisuudella sunnuntaina 1. lokakuuta Vesilahden seurakuntatalolla. Aluksi kuultiin kunnanjohtaja Erkki Paloniemen positiivishenkiset terveiset kunnasta. Tonttikauppa Vesilahdessa on elpymään päin ja asukasluku kehittyy jälleen suotuisaan suuntaan. Erkki Paloniemi totesi, että näillä näkymin asukasluvussa on tiedossa kahden miinusmerkkisen vuoden jälkeen plusmerkkinen vuosi.

Katri Vattuselta kuultiin muun muassa Raili Malmbergin runo Ylistyslaulu elämälle. Ennen esitystä kirkkoherra Harri Henttinen jututti lausujamestaria. Kuva: Katariina Onnela

Avajaistapahtuman ohjelmassa oli kahvittelua, yhteislaulua Pekka Murron johdolla ja Katri Vattusen lausuntaa. Lisäksi Ikäneuvo-hankkeen projektikoordinaattori Eija Mäkipää kertoi hankkeesta, jonka tarkoitus on parantaa ikäihmisten neuvontaa ja ohjausta.

Kunnanjohtajan terveisissä kuultiin, että tonttikauppa Vesilahdessa on piristynyt eikä näillä näkymin kolmatta miinusmerkkistä vuotta asukasluvussa ole tulossa. Kuva: Katariina Onnela

Projektikoordinaattori Eija Mäkipää kertoi Ikäneuvo-hankkeesta. Kunnanjohtaja Erkki Paloniemi taas toi kunnan terveiset vanhustenviikon avajaistapahtumaan. Kuva: Katariina Onnela

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?