Ideaparkiin on avautumassa 90-paikkainen yksityinen päiväkoti

Lempäälän Ideaparkiin on avautumassa yksityinen päiväkoti. Norlandia Päiväkodit aikoo avata noin 90-paikkaisen elämyspäiväkodin kauppakeskuksen toiseen kerrokseen.

Toiminta on tarkoitus käynnistää 7. tammikuuta edellyttäen, että kunta hyväksyy yksikön palvelusetelituottajaksi. Sivistyslautakunta käsittelee asiaa 18. joulukuuta.

– Päiväkotiin on jo tullut parikymmentä hakemusta. Päiväkoti ei lähde vielä täysillä liikkeelle ja on arvioitu, että aluksi ryhmiä voisi olla kahdesta kolmeen, riippuen tulijoista. Paikkoja lisätään tarvittaessa hakemusten perusteella, kertoo varhaiskasvatuksen suunnittelija Tarja Holttinen Lempäälän kunnasta.

Lempäälän kunnalla on päiväkodin toiminnasta ohjaus- ja valvontavastuu.

Päiväkoti tulisi sijaitsemaan Ideaparkin toisessa kerroksessa sijaitsevien ravintoloiden takana, noin 870 neliön suuruisessa tilassa.

– Tredun opiskelijat olivat tiloissa aikoinaan evakossa, kun Virta-kampusta remontoitiin, ja tilat ovat koululuokkamaiset. Nyt tiloihin muun muassa tehdään wc-tiloja, väliseiniä ja parannetaan valaistusta, Holttinen kertoo.

Päiväkodin painopisteinä ovat elämykset ja liikunta. Ideaparkin harrastus- ja liikuntatiloista on Holttisen mukaan sovittu päiväkodille vakituiset vuorot, ja Ideaparkin eri toimijoiden kanssa neuvotellaan yhteistyöstä.

– Mahdollisuuksia on monia, sillä useita hyviä yhteistyökumppaneita löytyy saman katon alta, Tarja Holttinen toteaa.

Lasten ulkoleikkejä varten Ideaparkinkadun puoleiselle pihalle aiotaan rajata leikkialue. Paikalle, jossa tällä hetkellä on merirosvolaivoja, rakentuu noin 1200-neliöinen leikkipiha.

– Selvityksen alla vielä on, säilytetäänkö kaikki merirosvolaivat, mutta leikkialueelle tulee ainakin hiekkalaatikoita ja keinuja, kunnon leikkipiha, Holttinen kertoo.

Vanhemmat saavat kauppakeskukseen omat kulkukorttinsa, jotta he pääsevät aamulla tuomaan lapsiaan hoitoon ennen liikekeskuksen aukeamista, ja saattoliikenteelle osoitetaan oma, lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu lupansa.

Päiväkodin tiloissa on jakelukeittiö, mutta ruoka tuodaan muualta Ideaparkista.

Lempäälässä on entuudestaan kaksi palvelusetelipäiväkotia; Sääksjärvellä toimiva English Discovery Daycare ja Kuljussa sijaitseva luontopäiväkoti Hilla. English discovery daycare kuuluu Pilke-päiväkoteihin ja Hilla kuuluu niin ikään Norlandia-ketjuun.

Mikäli Ideaparkin päiväkoti hyväksytään palvelusetelituottajaksi, perheet voivat sopia hoitopaikasta päiväkodin kanssa ja sen jälkeen hakea kunnalta palveluseteliä.

– Päiväkoti on palvelusetelipäiväkoti, johon hakeutuminen on kaikille mahdollista. Palveluseteli on tulosidonnainen ja maksu määräytyy varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain perusteella. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea Lempäälästä hoitopaikkaa, Tarja Holttinen huomauttaa.

Norlandia on norjalaisomisteinen yritys, joka tarjoaa sosiaali- ja terveyspalveluita päiväkodeissa, potilashotelleissa ja hoivakodeissa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Alankomaissa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.