Tulipalon kokenut Suoraman Elementti keskittää Lempäälään ja laajentaa

Suoraman Elementti Oy:n tehdas Kangasalla tuhoutui marraskuussa tulipalossa. Yrityksellä on toinen yksikkö Lempäälässä, jonne elementtitehtaan koko tuotanto keskitetään. Suoraman Elementille valmistui keväällä 2017 Marjamäkeen Hulikan alueelle noin 4000 neliön tuotanto- ja toimistotilat.

Alueella on valmisteilla asemakaavamuutos, joka mahdollistaa elementtitehtaan toiminnan laajentamisen. Lempäälän yhdyskuntalautakunta on käsittellyt Hulikanperän alueen asemakaavaehdotusta 11. joulukuuta. Kaavaehdotus sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat nyt nähtävillä.

Kaavamuutoksen taustalla on Kangasalan yksikön tuhoutumisesta seurannut akuutti tarve toimintojen keskittämiselle.

– Kaavamuutos lähtee siitä, että tehdasta on mahdollista laajentaa hyvin merkittävästi ja kunta on halunnut mahdollistaa laajentamisen pikaisestikin, toteaa Lempäälän kunnan elinvoimakaavoittaja Pekka Seppänen.

Tehtaanjohtaja Tommi Heinonen Suoraman Elementiltä vahvistaa, että tehdasta aiotaan laajentaa.

– Investointipäätös on tehty, mutta aikataulu on vielä auki. Paljon asioita riippuu vakuutuskäsittelystä, mutta 1–5 vuoden aikajänteellä aloitetaan, hän toteaa.

Tulipalolla ei ollut Heinosen mukaan juuri vaikutusta tehtaan toimituksiin.

– Pienillä, muutaman päivän myöhästyksillä selvittiin, hän sanoo.

Yritys on erikoistunut julkisivu- ja väliseinäelementteihin, muun muassa valkobetoni- ja tiilijulkisivuihin. Yrityksellä on Lempäälässä tällä hetkellä noin 40 henkeä töissä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.