Aluehallintovirasto antoi korjauskehotuksia Onkemäen kouluun ja Vesilahden kirjastoon

Korjaushankkeet etenevät Vesilahdessa

Vesilahden kunnan tekninen lautakunta laati vuoden 2013 viimeisessä kokouksessaan viime marraskuussa aikataulut keskeneräisille rakennushankkeille. Vuoden 2014 ensimmäisessä kokouksessaan 9. tammikuuta lautakunta sai todeta, että terveyskeskuksen sisäremontti saadaan viimeisenkin wc:n osalta valmiiksi tällä viikolla. Monitoimitila on ollut normaalisti käyettävissä joulukuun 14. päivästä lähtien.

Kunnan sosiaalitoimiston sisäilmatutkimusraportista on pidetty kunnassa palaveri, ja asia odottaa jatkotoimenpiteitä.

Narvassa päiväkoti Majakan remontti on valmistunut, ja Narvan palveluasuntolan pesutilojen remontti alkaa 21. tammikuuta.

Kirkonkylän ala-asteen tutkimustuloksia odotellaan kunnassa edelleen.

Liikaa kiinteistömassaa

Lautakunta merkitsi tiedokseen Vesilahden talouden tervehdyttämisohjelmaan kuuluvan kiinteistötyöryhmän jättämän loppuraportin. Kiinteistötyöryhmän tehtävänä on perehtyä kunnan omistamien kiinteistöjen kuntoon ja määrittää kriteerit kiinteistöistä luopumiselle.

Lautakunnan mukaan kunnan teknisen toimen nykyiset resurssit eivät riitä eivät riitä nykyisen kiinteistömassan ylläpitoon, peruskorjauksista puhumattakaan ja pyytää kunnanhallitusta ja muita hallintokuntia ottamaan kantaa resurssien määrään ja rahoitukseen.

AVI Onkemäen koulussa ja kirjastossa

Aluehallintovirasto on tehnyt viime marraskuussa korjauskehotuksia aiheuttaneet tarkastuksen sekä Vesilahden kirjastossa että Onkemäen koululla. Lautakunnan mukaan tarkastuskertomuksissa mainituista epäkohdista vastaa toiminnanharjoittaja.

Koulun teknisen työn tiloissa oli yhteinen energiansyötön salliva kytkin kaikille tilan koneille ja laitteille. Koska konekohtainen energiansyötön hallinta puuttui, oppilailla oli mahdollisuus käynnistää kone ilman opettajan lupaa. Teknisen työn koneista puuttuivat myös konekohtaiset hätäpysäyttimet.

Aluehallintovirasto kiinnitti huomionsa myös luokkatilojen meluun, porakoneiden turvallisuuteen sekä siihen, ettei teknisen työn tilassa ollut purun poistoa eikä juotostöiden tilassa kohdepoistoa.

Vesilahden kirjastossa aluehallintovirasto painotti, että hätäpoistumistiet on pidettävä aina vapaina. Hätäpoistumisteiden eteen oli sijoitettuna huonekaluja ja tavaroita. Toinen ovista oli lukittu eikä ovea saa hätätapauksessa auki. Hätäpoistumistiet eivät olleet toiminnassa.

Kirjastossa on kesäisin 28–32 astetta lämmintä. Muina vuodenaikoina ongelmina on kuivuus. Kylminä vuodenaikoina pihaan muodostuu jäinen pinta johtuen rännin valumavesien ohjautumisesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?