Kuusiniemi ja Karppinen vuoden yleisurheilijat

Yleisurheilukauden päätösjuhlaa vietettiin 4. lokakuuta Moision koululla, ja sinne osallistui lähes 100 henkilöä. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Vattenfall Seuracupin voiton kunniaksi.

11-sarjan iloiset pm-mitalistit Kristiina Laitinen (vas.), Janika Saarinen, Disa Huntus ja Tuomas Närhi. Kuva: Markku Lipponen.

11-sarjan iloiset pm-mitalistit Kristiina Laitinen (vas.), Janika Saarinen, Disa Huntus ja Tuomas Närhi. Kuva: Markku Lipponen.

Päätösjuhlan tervetuloa sanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara. Mennyttä kautta peilattiin onnistumisten ja huippuhetkien kautta, joita oli sekä seuratoiminnan että urheilumenestyksen puolella. Vuoden alussa tehty muutos jaostosta omaksi seuraksi on tapahtunut hallitusti ja kauden urheilullinen menestys kaikilla rintamilla oli huippuluokkaa.

Menestyksen tunnusluvut olivat kovaa tasoa; 18 SM-mitalia, 145 piirin- ja aluemestaruusmitalia, 51 eri ikäluokkien A-luokan urheilijaa, Vattenfall Seuracupin voitto, valtakunnallisen Flying Finns –kestävyysjuoksusarjan viides sija sekä piirin paras maastojuoksuseura. Hämeen piirin sisulisä- ja nuorisotoimintakilpailussa seura oli toiseksi paras. Valtakunnallinen nuorisotoimintakilpailu mittaa 9-13 –vuotiaiden toiminnan määrää ja laatua ja siinä LeKi Yleisurheilu oli 14. Vanhempia ikäluokkia ja SM-tason urheilijoita mittaroivassa seuraluokittelussa sijoitus oli 26.

Tanja Niemi ja Jaakko Laitila kertoivat urheilukoulun kuulumiset ja kiittelivät kesäkauden aikaista isoa ja aktiivista vapaaehtoisten porukkaa. Lisäksi esille nousi lasten ja nuorten aktiivinen osallistuminen harjoituksiin ja kilpailuihin. Myös osallistujien välinen hyvä keskinäinen yhteishenki sai vastuuvetäjiltä kiitosta.

Vuoden yleisurheilija Santeri Kuusiniemi maaottelutunnelmissa. Kuva: Markku Ruonavaara

Vuoden yleisurheilija Santeri Kuusiniemi maaottelutunnelmissa. Kuva: Markku Ruonavaara

Varsinaisissa palkitsemisissa kaikkiaan 49 sisulisäikäistä piirinmestaruusmitalistia huomioitiin tavarapalkinnoin. Kaikki A-taitomerkkituloksen saavuttaneet sisulisäikäiset sekä SM-kisoissa menestyneet urheilijat palkittiin pokaalein. LeKi-ennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 64 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Klaara Leponiemi (N17-N), Santeri Kuusiniemi (M17) ja Eerika Reunanen (N17) kolmella sekä sisulisäikäisistä Nea Karppinen (T15-N) peräti kymmenellä uudella seuraennätyksellä.

Aikaisempien vuosien tapaan palkittiin erityishuomioilla sekä urheilijoita että muita seuratoimijoita. Vuoden tulokkaana palkittiin Leevi Keronen, kehittyjänä Manu Mäenpää, monitaitureina Iina Niemelä, Leevi Lampén ja Leevi Lipponen, tiimipelaajana Teresa Seppälä, sisulisätyttönä Venla Ranta, sisulisäpoikana Aleksi Kivelä, juniorivalmentajana Tuija Ranta sekä seuratyöntekijänä Pekka Kovanen. Erityismaininnat saivat lisäksi Michaela Jokiniemi, Iina Niemelä ja Ella Noora Haapalehto.

Vuoden sisulisäurheilijana palkittiin Nea Karppinen, jonka meriittilista oli vakuuttava. Karppisen paras sijoitus SM-kisoissa oli neljäs 15-sarjan 80m aidoissa. Lisäksi hän otti 11 pm- ja aluemestaruusmitalia, saavutti 12 lajissa A-luokan tuloksen ja teki 10 seuraennätystä, joista muutama on uusia naisten sarjan LeKi-ennätyksiä.

Vuoden urheilijan tittelistä käytiin tiukka kilpailu, sillä urheilijoiden taso oli korkea. Vuoden sykähdyttävimpänä hetkenä palkittiin Heini Järventausta ja nuorten EM-kisojen finaalipaikka. Järventausta venyi Tallinnassa alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa karsinnasta kiekonheiton finaaliin ja siellä aina kahdeksannelle sijalle saakka. Vuoden urheilijan tittelin vei Santeri Kuusiniemi, jolle SM-kisojen superviikonloppu Kalajoella tuotti 17-sarjassa 100m ja 200m Suomen mestaruudet sekä 110m aitojen hopeamitalin. Lisäksi Kuusiniemi oli edustajana nuorten Ruotsi-ottelussa sekä valittiin nuorten maajoukkueryhmään.

Kauden päätöstilaisuudessa suunnattiin katseita jo eteenpäin ja tuleviin uusiin asioihin. Joulukuussa käydään halliseuraottelu Noormarkun Nopsaa vastaan Porissa. Talvikauden urheilukoulut pyörivät Lempoisten uudessa liikuntahallissa, joissa yleisurheilijoille on käytettävissä juoksusuora hyppy- ja heittopaikkoineen. Talvikauden olosuhteet ovat nyt kohdillaan ja mahdollistavat toiminnan kehittämisen ja laajentamisen. Kesäkaudella tilanne onkin toinen, sillä Hakkarin urheilukentän kehno kunto ei enää vastaa yleisurheilun tarpeita. Seuratoiminnan taso sekä hyvä maine toisi Lempäälään heti isojen ratakisojen järjestelytehtäviä, mikäli olosuhteet sen vain sallisivat.

Teksti: Timo Reunanen

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?