Välibaarissa etsittiin 22.7. esiintyjää Rock of Idea -festareille.

Jalkaa vipatti bändiskabassa

Johdanto kietoi yleisön pikkusormensa ympärille ja pokasi esiintymispaikan Rock of Ideasta. Johdanto yllätti kuuntelijat, sillä kitaristi-solistin Jani Keskisen liisäksi ääneen pääsi myös rumpali Touko Lehto. Kuva: Ida Nieminen

Johdanto kietoi yleisön pikkusormensa ympärille ja pokasi esiintymispaikan Rock of Ideasta. Johdanto yllätti kuuntelijat, sillä kitaristi-solistin Jani Keskisen liisäksi ääneen pääsi myös rumpali Touko Lehto. Kuva: Ida Nieminen

Lempäälässä sijaitsevaan Välibaariin pakkautui viime perjantaina sankoin joukoin rockin ystäviä. Rock of Idea -festivaali järjesti yhteistyössä Lempäälän karusellin kanssa bändikisan, jonka voittaja pääsee soittamaan elokuussa Rock of Ideaan.

Bändiskaban voiton vei tamperelais-lempääläläinen Johdanto-yhtye, joka soittaa suomenkielistä rockia. Yhtyeeseen kuuluvat laulaja-kitaristi Jani Keskinen, rumpali Touko Lehto ja basisti Sami Kepsu. Johdanto perustettiin lähes 10 vuotta sitten, mutta sen nykyinen kokoonpano on ollut kasassa vuodesta 2013 saakka.

– Rock of Idean lava tulee olemaan ylivoimaisesti suurin lava, jolla olemme esiintyneet. Hienoa päästä näkemään festarimeininkiä ja alan ammattilaisia. Olemme tehneet paljon töitä voittomme eteen, joten se tuntui tietysti mahtavalta, kertoo Touko Lehto.

Rock of Idean bändiskabaan osallistuivat myös tamperelainen Dirty thieves, lempääläläinen Drearyym, tamperelainen Junktone, hyvinkääläinen Sarca ja valkeakoskelainen Evil bastards from hell. Yleisö ja tuomaristo päättivät illan kirkkaimman tähden lappuäänestyksellä.

 

Johdanto sai esiintymispaikan lisäksi ilmaisen promokuvauksen ja tuotepalkintoja. Yhtye lämmitteli Välibaarin lavalle yöllä Manzana-bändin, joka huipensi illan bändiskaban hikisen taiston jälkeen.

Johdanto esiintyi Välibaarissa illan ensimmäisenä kilpailijana. Bändin tunnelma poikkesi muista yhtyeistä, jotka soittivat esimerkiksi hardrockia ja black metallia. Johdannon lisäksi kevyeen rockiin luotti vain Tiktak-henkinen Sarca, joka lauloi suomeksi.

– Luulen, että yleisöön teki vaikutuksen bändimme omintakeinen soundi ja mielenkiintoiset tekstit, Lehto sanoo.

Johdanto alkaa äänittää toista EP:tään syksyllä. Yhtye julkaisi tuoreimman singlensä heinäkuun alussa. Lehdon mukaan bändi on keikkaillut esimerkiksi Tampereen baareissa ja Vesilahden edesmenneellä Kurki Festivaalilla. Johdantoa Välibaariin katsomaan tullut mies kertoi olleensa hiljattain Pohjanmaalla häissä, joissa Johdanto esiintyi.

Dirty Thieves otti lavan haltuun laulajansa Rodi Coloman johdolla. Lavalla nähtiin esimerkiksi megafoni, jolla Coloma yritti saada yleisöön eloa. Kuva: Ida Nieminen

Dirty Thieves otti lavan haltuun laulajansa Rodi Coloman johdolla. Keikalla nähtiin esimerkiksi megafoni, jolla Coloma yritti saada yleisöön eloa. Kuva: Ida Nieminen

Hiki virtasi Junktonen esiintymisvuorolla. Yhtyeen energinen solisti karjui, hyppi yleisön seassa ja valloitti dramaattisilla eleillään. Kuva Ida Nieminen

Hiki virtasi Junktonen esiintymisvuorolla. Yhtyeen energinen solisti karjui, hyppi yleisön seassa ja valloitti dramaattisilla eleillään. Kuva Ida Nieminen

Lempääläläinen Drearyym oli sonnustautunut pitkiin tukkiin, kokomustiin vaatteisiin ja kalpeiksi meikattuihin kasvoihin. Yhtyeen esitykseen toi virkistävän lisän naisfeattaaja, jonka voimakas ääni sopi synkkään heviörinään. Kuva: Ida Nieminen

Lempääläläinen Drearyym oli sonnustautunut pitkiin tukkiin, kokomustiin vaatteisiin ja kalpeiksi meikattuihin kasvoihin. Yhtyeen esitykseen toi virkistävän lisän naisfeattaaja, jonka voimakas ääni sopi synkkään heviörinään. Kuva: Ida Nieminen

Sarcasta tuli usemmalle tuomariston jäsenelle mieleen Tiktak. Yhtye on ollut kasassa yli 10 vuotta, ja sille on selvästi kerääntynyt uskollisia faneja. Kuva: Ida Nieminen

Sarcasta tuli usemmalle tuomariston jäsenelle mieleen Tiktak. Yhtye on ollut kasassa yli 10 vuotta, ja sille on selvästi kerääntynyt uskollisia faneja. Kuva: Ida Nieminen

Evil bastards from hell heilutti tukkiaan antamuksella ensisoinnuista alkaen. Kuva: Ida Nieminen

Evil bastards from hell heilutti tukkiaan antamuksella ensisoinnuista alkaen. Kuva: Ida Nieminen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?