Pyllyplätsi ja seuraava rasti

Rugbyssä keskellä olevat puolustajat yrittivät ottaa juoksijoilta mustat vyöt pois. Kuva: Erkki Koivisto

Rugbyssä keskellä olevat puolustajat yrittivät ottaa juoksijoilta mustat vyöt pois. Kuva: Erkki Koivisto

Rion kesäolympiamenestys nyt oli, mitä oli, mutta siitä ei voi vetää johtopäätöstä, etteikö nouseva polvi treenaisi. Torstaina 22. syyskuuta Lempäälän varhaiskasvatusikäiset lapset harjoittelivat urheilukentällä mitä moninaisimpia lajeja – jopa kahteen otteeseen. Ensin aamulla isolla joukolla keskenään ja osa heistä vielä toisen kerran vanhempineen illalla – pikkukakkosen aikaan.

Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspalveluiden sekä koulujen aamu- ja iltapäivätoiminnan henkilöstön järjestämässä liikuntatapahtumassa Hakkarin urheilukentällä oli päiväkotien liikunnallisessa  aamupäivässä kolmisensataa osanottajaa. Avoin, maksuton ja koko perheelle suunnattu liikuntatapahtuma keräsi vielä illalla joitakin kymmeniä osanottajia.

Tapahtuma oli laatuaan ensimmäinen. Vaikka iltatapahtumassa ei runsaasti pikkulapsiperheitä ollutkaan, vs. päiväkodin johtaja Niina Laitinen arvelee, että tapahtuma saa luultavasti jatkoa.

– Olisiko syy sitten ollut ajankohdan tai nopean aikataulu. Tarkoituksenamme oli alunperin pitää iltatapahtuma myöhemmin  syksyllä ja markkinoida tapahtumaa pidempään, mutta päätimme pitää molemmat nyt saman tien ja saman  päivänä, koska Hakkarin kenttä menee kiinni syyskuun lopussa.

Lapset ja aikuiset saattoivat yhdessä nauttia liikunnasta ja yhdessä tekemisestä. Erilaisia liikunnallisia toimintapisteitä oli yhteensä 11 eri puolilla Hakkarin nurmi- ja hiekkakenttää ja vielä niiden välissäkin.

Mukaeltu rugby pani hippulat vinkumaan kontaktilajin merkeissä. Kentän keskellä olijat huusivat ”Kuka pelkää puolustajaa?”, ja laidoilta hyökättiin suoraan päin. Keskellä olijat yrittävät napata hyökkääjiltä mustat vyöt pois. LeKi-futiksen puheenjohtaja Petri Mäkinen opasti rastillaan ”Pöllö ja hiiri” -leikin saloihin. Päivällä hiiret mätkivät palloja maaleihin, kun pöllö oli unten mailla. Suosituin ”piste” oli kuitenkin korkeushyppypatja. Siellä sai ilman kenkiä pomppia omaehtoisesti ja plätsähtää pyllylleen alas.

Juoksuradalla oli korkeita ja matalia esteitä, joita saattoi kiertää, alittaa tai ylittää. Esterataan ei pieniltä kauaa aikaa kulunut, kun jo kuului vaatimus: ”Seuraava rasti”.

Oranssiliivisiä ohjaajia oli kunnasta viitisentoista ja lisäksi Leki-futiksen ja Tarpian Suunnan edustajia. Käytössä oli myös LeKi Yleisurheilulta saatua välineistöä.

Tapahtuma liittyi Lempäälän varhaiskasvatuksen ja aamu- ja iltapäiväohjaajien liikunnan ammattitutkintoon ja tapahtuma oli osa valtakunnallista ”Ilo kasvaa liikkuen” -hanketta.

– Sen tarkoituksena on lisätä lasten liikkumista, Laitinen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?