Pirkanhovin ja neljän Subin yrittäjille uusyrittäjäpalkinto

Energia-alan insinööritoimistolle kunniamaininta

 

Uusyrittäjäpalkinnon saaneilla Pirkanhovin yrittäjillä, Tarja ja Tomi Salolla on yrittäjyyden kipinä kytenyt pitkään. Tarja Salo yritystoimintaa aluksi kauneudenhoitolalla. Yhdessä he perustivat ensimmäisen Subway-ravintolansa kotipaikkakunnalleen Valkeakoskelle vuonna 2012. Samanaikaisesti pyöritettiin vartiointi- ja kiinteistönhuoltopalveluja.

Uuden yrityksen rahoituksen järjestämiseksi oli ensin myytävä perheen omakotitalo ja muutettava vuokralle, mikä vaati uskallusta ja voimakasta yrittämisen paloa.

− Ensimmäisen ravintolan jälkeen olemme avanneet Subwayt myös Lielahdessa ja Pirkkalassa, ja neljäs avataan loppuvuodesta Tesomalle, Tarja Salo kertoo. Kun Tarja ja Tomi huomasivat, että Pirkanhoviin haettiin uutta kauppiasyrittäjää, he kiinnostuivat heti.

−Näimme paikassa paljon potentiaalia. Vuonna 2000 valmistuneen liikenneaseman tilat ovat toimivat ja hyväkuntoiset, ja sijainti vilkkaan Helsinki-Tampere-moottoritien varressa erinomainen, hän toteaa.

TS-Yhtiöiden kasvu on ollut ripeää uusien toimipisteiden takia. Vuonna 2012 liikevaihto oli alle 300 000 euroa, kun viimeisimmän täyden tilikauden liikevaihto oli jo 1,7 miljoonaa euroa, missä ei vielä koko ajalta näy Pirkanhovin vaikutus. Tällä tilikaudella liikevaihto kipuaa yhdessä Pirkanhovin kanssa yli 6 miljoonan euron.

Yrityksen kasvu on laajenemisesta huolimatta ollut hallittua ja kannattavaa. Viimeisimmän tilikauden tulos oli 130 000 euroa ja tulokehitys on ollut voimakasta.  Sijoitetun pääoman tuottoprosentti oli yrityksessä erinomaisella tasolla.

TS-yhtiöt työllistää yhteensä 70 henkilöä, joista puolet työskentelee Subway-ravintoloissa ja toinen puoli liikenneasemalla.

Marko Borg on kokenut kone- ja tuotantotekniikan insinööri, joka on hyödyntänyt osaamistaan ja työkokemuksen kautta saatuja kontakteja uudessa yritystoiminnassaan. Hän perusti vuonna 2015 energialaitoksille suunnittelu- ja projektinhallintapalveluja tarjoavan yrityksen Lempäälään.

Borgilla on hyvä energia-alan markkina-, asiakas- ja kilpailutilannetuntemus ja yrittäjäksi lähteminen oli luonteva jatko pitkälle palkkatyöuralle.

Yritys työllistää tätä nykyä seitsemän henkilöä, liikevaihto vuonna 2016 oli 330 000 euroa ja vuoden 2017 liikevaihto tulee olemaan yli 700 000 euroa. Yrityksellä on vahvoja kasvutavoitteita ja suunnitelmia myös kansainvälisille markkinoille

MAB Powertec tarjoaa projektipalveluja ja -suunnittelua, hankeselvityksiä sekä ympäristöteknistä osaamista. Yrityksen työntekijöillä on kokemusta useiden projektien johtamisesta ja osaamista on karttunut haastavissa uusiutuvan energian hankkeissa.

Toiminnan takaa sertifioitu ISO9001 laatujärjestelmä, joka kattaa koko yrityksen toiminnan ja on osoitus laadun hallinnan korkeasta tasosta.  Yrityksen asiakkaita ovat uusiutuvaa energiaa käyttävät voima- ja lämpölaitokset sekä teollisuusyritykset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?