Viihdetaiteilija muuttaa monen maailman

Laura Voutilainen sytytti teltan tiiviisti täyttäneen yleisönsä torstai-iltana Tammerkosken Sillalla -festareilla. (Kuva: Elina Simonen)

Laura Voutilainen sytytti teltan tiiviisti täyttäneen yleisönsä torstai-iltana Tammerkosken Sillalla -festareilla. (Kuva: Elina Simonen)

Tammerkosken Sillalla -festivaalin torstai-iltainen konsertti pani jälleen monen ihmisen maailman uuteen uskoon. Viihdetaiteilija Laura Voutilaisen runsaan tunnin show energisoi hilpeän yleisön, joka roihahti laulajan ohjelman edetessä täyteen liekkiin. Artisti muusikoineen piti kuulijansa näpeissään alkutahdeista encore-kappaleisiin saakka. Voutilainen rakastaa Tamperetta ja tamperelaisia, mutta niin palvovat manselaisetkin monilahjaista iskelmäkuningatarta.

Hän on täällä tänään! Tammerkosken Sillalla -tapahtuma sai ihmiset syttymään torstai-iltana, kun Laura Voutilainen nousi lauteille sinivalkoisessa festariteltassa.

Laura Voutilainen on magneetti, joka kerää poikkeuksellisen monipuolisen yleisön. Hänellä on vankkumattomia ihailijoita kaikissa ikäluokissa. Viihteen moniammattilainen kietoo porukan mestarillisesti pikkusormensa ympärille persoonallisella äänellään ja maagisella liikehtimisellään. Tämä artisti antaa kaikkensa. Torstai-iltana syvänsiniseen esiintymisasuun sonnustautunut viihdetaiteilija oli kuin hyökyaalto, joka imaisi naiset ja miehet musiikkinsa tunnelmiin.

Yleisö jammaili ahkerasti jo ensikappaleesta lähtien. Laura Voutilainen löi tulkinta tulkinnalta lisää löylyä kiukaalle niin että porukka hikoili teltassa kuin armeijan saunassa. Hiki ei haitannut sen enempää esiintyjän kuin yleisönkään menoa.

Vuonna 1993 Laura Voutilainen herätti suomalaiset Muuttanut oot maailmain -biisillä. Kappale on noussut ikivihreäksi ja esittäjänsä tavaramerkiksi. Hyvä kysymys on, miten monen ihmisen elämän artisti on johdattanut uusille poluille. Voutilaisen laulut ovat erittäin elämänmakuisia, joten arjen valtaväyliä vaeltavien ihmisten on kovin helppo samaistua riimityksiin. Hän tuo uskoa pimeyteen, avaa synkistyneen mielen räppänät valoon. Murheet kaikkoavat edes pieneksi tuokioksi, kun silmissä on monissa keitoksissa kypsynyt laulaja huikeine koreografioineen.

Torstai-iltaisen ohjelmansa Voutilainen rakensi ehjäksi kokonaisuudeksi. Hän vetäisi suuret hittinsä ja tarjoili ovelasti uutta tuotantoaan. Kappaleet punoutuivat toisiinsa kuin jokisimpukan helmet kaulanauhassa.

Laura Voutilainen on vahva nainen ja väkevä taiteilija. Hän jos kuka voi puhtaalla omallatunnolla laulaa itsestään ilman narsistisyytöksiä. Fantastinen Laura hoitaa -kappale saa ikävimmänkin ihmisen relaamaan. Tällaista terapiaa tämä ikiroudan jäädyttämä kansa tarvitsee.

Timanttinen tähti, Kerran, Prinsessa ja Palaa ovat takuuvarmaa Lauraa. Megahitit saavat ihmiset luottamaan itseensä ja yhtymään lauluun. Ne kutkuttelevat meissä jokaisessa asuvaa karaokemestaria.

Voutilainen taitaa myös yllätykset. Torstaiehtoona hän tunnelmoi Abba-numerollaan. Olihan Voutilainen hiljan omaa luokkaansa huippusuositun Mamma Mia -musikaalin pääroolissa Donnana.

Yleisö palkitsi Voutilaisen runsain suosionosoituksin. Artisti puolestaan vastasi usealla ylimääräisellä kappaleella. Keikan jännite kantoi alkutahdeista viimeiseen sointuun.

Laura Voutilaisen kesän keikkakalenteri on täysi. Hän vie musiikkinsa iloa kiitettävästi laajan Suomen eri maakuntiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?