Pirkan opiston syyslukukausi käynnistyy koronaturvallisesti

Pirkan opiston kurssilla lapset ja nuoret pääsevät valmistamaan ”eräkurmeeta” eli herkullista ruokaa eräolosuhteissa. Kuva: Pirkan opisto

Pirkan opiston syyslukukauden kurssit ja opinnot alkavat normaalisti, ja koronatilanne on kurssien järjestelyissä otettu huomioon.

− Kurssien osallistujamääriä pienennetään tarvittaessa, jotta turvavälit pystytään säilyttämään. Tarjolla on käsidesiä ja välineitä puhdistetaan. Suosittelemme maskin käyttöä niin opettajille kuin oppilaillekin, eikä kurssille saa tulla, jos on koronaan sopivia oireita, rehtori Matti Korolainen sanoo.

 

Pirkan opistossa käynnistyy tänä syksynä yli tuhat kurssia ja opintoryhmää kaikenikäisille Lempäälässä, Vesilahdessa, Pirkkalassa ja Nokialla. Etenkin lapsille ja nuorille löytyy tänä lukuvuonna paljon innostavaa tekemistä: lyhytelokuva- ja animaatiokursseja, poplaulukurssi, espanjan alkeita ja peliohjelmointia. Pääseepä opettelemaan myös, kuinka kokata helposti ”eräkurmeeta” eli herkullista ruokaa erätulilla. Tietysti tarjonnassa jatkavat myös ikisuosikit, kuten tanssi ja liikunta, muskarit, soitonopetus, taide ja käsityöt.

 

Koronapandemian aikana Pirkan opisto on ottanut tarjontaansa pysyvästi myös verkko- ja etäkurssit.

− Korona-aika on haastanut meidät siirtämään opetusta verkkoon ja suunnittelemaan monipuolisia etäopiskelumahdollisuuksia. Tarkoituksenamme on tarjota jatkossakin niin lähi- kuin etäkursseja, jotta voimme palvella mahdollisimman monipuolisesti eri elämäntilanteissa olevia asiakkaitamme, sanoo koulutuspäällikkö Annina Ärölä.

Tänä syksynä kotoa käsin opiskeleville tarjolla on luentoja ja kursseja mm. lasten ja nuorten erityisherkkyydestä, arjen voimavaroista ja ajanhallinnasta, viinitietoudesta ja kielistä. Viime vuonna suosituksi tuli myös aasialaisen fingerfoodin ja katuruoan verkkokurssi, jolla kotikokit pääsevät valmistamaan kotona herkullisen katuruokamenun ja yhdistämään siihen sopivat viinit.

 

Pirkan opiston taidekouluissa lapset ja aikuiset voivat harjoittaa useita vuosia jatkuvia, tasolta toiselle eteneviä taideopintoja taiteen perusopetuslain mukaisesti. Opetusta annetaan musiikkiopistossa, kuvataidekoulussa, tanssikoulussa, teatterikoulussa ja mediataiteessa. Hakuaika opetukseen on jo päättynyt, mutta moniin ryhmiin voidaan vielä ottaa uusia opiskelijoita.

Ilmoittautuminen Pirkan opiston kursseille:

 

ti 10.8. kello 9 terveys ja hyvinvointi, liikunta, tanssi

ke 11.8. kello 9 kielet, käytännön aineet, taide, yhteiskunta ja ympäristö

to 12.8. kello 9 musiikki

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?