Tuttu mies palasi tuttuun hommaan

Jarkko Gladista Kisan Mestis-valmentaja

39-vuotias kiekkogladiaattori Jarkko Glad on tulevan kauden Kisan jääkiekon Mestis-joukkueen päävalmentaja.

39-vuotias kiekkogladiaattori Jarkko Glad on tulevan kauden Kisan jääkiekon Mestis-joukkueen päävalmentaja.

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-joukkue on vetänyt aika henkäyksen happea raskaan pelisesongin jälkeen. Joukkueen tekemisistä ei isompia uutisia ole tihkunut, mutta työtä kulisseissa seuraavaa sesonkia varten on tehty täydellä höyryllä.

Yksi tärkeimmistä elementeistä eli päävalmentajan nimi on muutaman mutkan kautta selvillä ja hän on lempääläisille perin tuttu mies Jarkko Glad.

– Tiedän, millaiseen tehtävään tulen. Pelasin yhden kauden ajan Kisassa ja kaksi toimin peliuran jälkeen apuvalmentajana, joten Lempäälä, Hakkarin halli ja LeKin taustaihmiset ovat tuiki tuttuja, sanoo 39-vuotias Glad, jonka peliura oli pitkä sisältäen muun muassa 581 SM-liigaottelua sekä pelikaudet Ruotsissa ja Ranskassa.

Glad tunnettiin kaukalossa tinkimättömänä taistelijana, joka laittoi itsensä ilta toisensa jälkeen likoon sataprosenttisella intohimolla. Kuvaavaa oli hänen viimeinen sarjapelinsä kevättalvella 2010 Kisassa, kun avauserässä hän sai pahan tällin, mutta jatkoi sisulla erän loppuun saakka pelaamista. Tutkimuksissa paljastui pernan repeäminen ja passitus pikaiseen leikkaukseen.

– Minun valmennusfilosofiaani kuuluu se, että kaukalossa laitetaan kaikki peliin, alleviivaa samaa jämäkkyyttä kuin itseltään myös pelaajilta vaativa Glad.

Gladin kumppaneista tätä kirjoitettaessa on selvillä se, että maalivahtivalmennuksessa jatkaa Pekka Korhonen, joka toimii myös toisena joukkueenjohtajana. Kakkosvalmentaja on hakusessa, mutta nimiä ei vielä papereissa ole. Myös yhteistyösopimuksista tamperelaisseurojen Tapparan ja Ilveksen kanssa on hyvässä hengessä neuvoteltu, mutta julkisuuteen niiden tiimoilta tullaan vasta, kun kansallinen kiekkokausi on päättynyt.

Glad on aloittanut valmennushommansa kartoittamalla pelaajia. Viime kauden LeKi-pelaajia on lähestytty ja uusiakin nimiä Gladin muistikirjan sivuilta löytyy.

– Kisalta pitää löytyä omaa pelaajarosteria riittävästi, vaikka lainamiehiä totta kai edelleen meille tulee. Viime vuosilta tuttuja peruspilareita on tulossa mukaan, mutta aika moni vaihtaa maisemaakin.

– Tunnen hyvin viime kaudelta tamperelaisia A-nuoria, joten sieltäkin treenirinkiin on väkeä tulossa, sanoo Ilveksen A-nuorissa menneen talven valmentanut Glad.

Ensi kauden pelaajistoon kaavailtuja nimiä tivatessa Glad vaikenee, koska keskeneräisistä asioista ei haluta toitottaa julkisuuteen, mutta ainakin yksi peluri on haluttavuuslistalla korkealla.

– Toki Mattilan Lassi useamman viime kauden pistekärkenä on listalla kärkipäässä. Myös Kisan omista A-nuorista treenirinkiin otetaan mukaan kavereita, kuten esimerkiksi viime vuonna Mestiksessä debytoineet Laksolan Mikko ja Peltosen Elias.

Kisan seurajohdon mukaan pelaajauutisista tiedotetaan toukokuulla, kunhan joukkuetreenit saadaan vapun jälkeen käyntiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?