Lempääläläisen Pikku-Kuusiksen päiväkodin tekemä video palkittiin kilpailussa

Ilari Saukko Pikku-Kuusiksen päiväkodista sai kunniakirjan osallistuttuaan voittoisan videon tekemiseen. Kuva: Vivikka Monto

Ilari Saukko Pikku-Kuusiksen päiväkodista sai kunniakirjan osallistuttuaan voittoisan videon tekemiseen. Kuva: Vivikka Monto

Pirkanmaan Nuorkauppakamari järjesti kevään aikana päiväkoti- ja kouluikäisille tarkoitetun videokilpailun, jossa lapset kuvasivat kotiseutuaan heille tärkeiden asioiden kautta. Kilpailussa mukana olevia kuntia ja kaupunkeja olivat Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Ylöjärvi.

Lempääläläisen Pikku-Kuusiksen päiväkodin lapset vanhempineen kuvasivat voittoisan videon. Se ensi-esitettiin Ideaparkissa 17. päivä toukokuuta pidetyssä tilaisuudessa, jossa lapset saivat kunniakirjat työstään. Toinen palkittu video oli tamperelaisen Irjalan päiväkodin tekemä.
Pikku-Kuusiksen videossa näkyi elämänmaku. Siinä kuvattiin arkea ja sen riemuja.

Kilpailun tarkoituksena oli kehittää Pirkanmaan tunnettuutta lasten näkökulmasta liikkuvan kuvan avulla. Projektilla haluttiin myös edistää lapsen käsitystä mediasta ja sen merkityksestä sekä kehittää mediakasvatusta.

– Kilpailussa haluttiin mahdollistaa lasten aktiivinen osallistuminen suunnittelijoina ja sisällöntuottajina aikuisten ohjauksessa. Mediakasvatuksellinen, viestinnällinen, kulttuurinen ja sosiaalinen oppiminen olivat tavoitteina, totesi juhlapuheessaan Katja Myyryläinen Pirkanmaan Nuorkauppakamarista.

– Leikkimielisyys, huumori, arki, tutut paikat, itse tehdyt askartelut ja mukava meno välittyvät molemmista videoista.

Lapsilla ja heidän vanhemmillaan oli jännät paikat, kun videot julkaistiin videokilpailun päätöstilaisuudessa.

Lapsilla ja heidän vanhemmillaan oli jännät paikat, kun videot julkaistiin videokilpailun päätöstilaisuudessa. Kuva: Vivikka Monto

Jokainen
on luova

Näyttelijä Jukka Väinölä Ahaa Teatterista toimi kilpailun suojelijana. Kuva: Vivikka Monto

Näyttelijä Jukka Väinölä Ahaa Teatterista toimi kilpailun suojelijana. Kuva: Vivikka Monto

Kilpailun suojelijana toimi näyttelijä Jukka Väinölä Ahaa Teatterista Tampereelta.
Hän on todennut, että luovuutta on monenlaista.

– Joku on hyvä laulamaan, näyttelemään, piirtämään, ihan mitä tahansa. Jokainen meistä on hyvä ja luova jossain. Tässä kilpailussa idea ja luovuus on videokameran takana olevalla kuvaajalla.

Ilari Saukko oli yksi kilpailuun osallistuneista Pikku-Kuusiksen päiväkodin lapsista. Hymy oli hänellä herkässä, kun lapsille jaettiin kunniakirjat voittoisasta videosta. Lasten innostus palkintotilaisuudessa oli muutenkin käsin kosketeltavaa. Videoiden tekeminen oli kivaa ja kisassa pärjääminen sitäkin kivempaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?