Kupittaan isäntänä oli TuTo

Steriili, siisti tappio. Näin voisi luonnehtia Lempäälän Kisan vieraspeliä TuToa vastaan, joka päättyi isäntien vahvan avauserän ansiosta kotivoittoon lukemin 3 – 1 (2-1,1-0,0-0).
Päämaku, joka pelistä jäi suuhun, oli vähän platku. Mitään suurta spektaakkelia eivät joukkueet Kupittaan hienossa Mestis-hallissa esittäneet. Jos tosin mikään pannukakkukaan ei Kisan vierasesiintyminen ollut.
– Hiukan harmittaa, TuTo olisi ollut voitettavissa tänään. Hiukan olisi kaivannut pelaajilta tietynlaisia nousuja massasta. Esiintymisemme ei ollut huono, mutta tasapaksu, pyöritteli Kisan kakkospiiska Matti Kaipainen.
Kisan kokoonpanooon oli tullut kaksi Tapparan ulkomaalaispelaajaa eli jo aiemminkin mukana ollut veskari Andy Chiodo sekä tuore tuttavuus 27-vuotias ruotsalaispakki Johan Larsson, jonka Tappara julkisti hankkineensa kaksi päivää sitten. Kun mukana olivat edelleen Ilveksestä Daniel Corso, Tapparasta palannut Toni Kallela sekä nuoret pakit Atte Mäkinen ja Vilho Virmavirta, oli rosteri aika lailla kovansorttinen.
Ulkomaalaistrio kiinnosti toki eniten. Annetaan heille oikein kouluarvosanat. Larsson ansaitsi kiitettävän eli 9:n, perusteena loistavat avaukset (syöttöpistekin tuli) sekä vahva oman pään peli. Vuorenvarma vahvistus Tapparan jo ennestäänkin kovaan pakkikalustoon.
-Tappara on hankkinut hyvän vahvistuksen. Uskon hänen tuovat Tapparalle paljon iloa kauden aikana ja hienoa oli, että saimme hänet edes täksi peliksi rosteriimme, kiitti Kaipainen illan parasta kisalaispelaajaa.
Andy Chiodo oli tyydyttävä eli arvosanaksi 7½. Tukku hienoja torjuntoja, mutta kaksi helpolla lörähtänyttä maalia olivat isoja miinuksia. Ja Danny Corsolle annetaan 8-. Mies petasi kaksi täydellistä maalipaikkaa ja muutaman muunkin puolittaisen maalimestan, mutta kun mieli on maassa, näkyy se pelaamisessa muun muassa puolustukseen paluissa sekä taklauksissa, joita hän teki ottelun aikana yhden!
Avauserä oli TuTon, kuten torjunnatkin kertovat: Chiodo 15 ja Tommi Virtanen 5. Avausmaalin teki kuitenkin Kisa. Larssonin ja Kallelan hyvästä syötöstä Lassi Mattila sai kiekon hyvään vauhtiin, haastoi röyhkeästi ja nosti upeasti takayläkulmaan.
Viitisen munuuttia tästä ja Atte Mäkiselle vislattiin pikkukakkonen. TuTon ylivoima-peli on murhaavaa, ja sen ykkösase on Aki Keinäsen ”one timer”, joka lähtee rightin puolen mieheltä tarkasti ja nopeasti. Niin nytkin: 1 – 1. Erän lopulla Nico Manelius koitti niin sanotusti kepillä jäätä ja ampui ilman maskia siniseltä ja kas kummaa: Chiodo pomputti kiekon maaliin.
– Johtomme jälkeen tuli herpaantuminen ja TuTo pääsi maaleillaan isännän paikalle, näki Kaipainen avauserän kulun.
Toisessa erässä pelitapahtumat tasaantuivat. Corso järkkäsi sekä Markus Korkiakosken läpiajoon ja Aki Juuselan loistavaan kutipaikkaan, mutta maalia ei tullut. TuTo oloi sekin pari huippumestaa, mutta nyt Chiodo oli muurina muun muassa Anton Kokkosen täydellisessä avopaikassa.
Ajassa 33.05 ottelu sai sinettinsä, kun nuori Aleksi Rutanen onnistui puolilöröllä iskemään TuTon 3 – 1-johtoon.
Päätöserässä Kisa yritti, painoi ajoittain peliä hanakasti TuTon päätyyn, mutta maalille pääsy oli tuskaista. Kulmissa pyöritettiin nätistikin, mutta sieltä aniharvoin maaleja isketään. Sotatanner eli turkulaisten maalinedus oli lempääläisittäin paha paikka valloittaa. Liekö TuTon puolustamisen hyvyyttä vai kisalaispelaajien löysyyttä – mene ja tiedä. Pelin lopussa valmennusjohto teki sen. mitä pitkin, otti molarin pois. 6 – 5-ylivoimakaan ei isompia sydämentykytyksiä aikaan saanut.
– Toisella erätauolla painotimme kopissa, että suoraviivaisuutta ja maalille päin pelaamista on saatava lisää. Hiukan silti meni nurkkapelaamiseksi, myönsi Kaipainen.
Kisan paras pelaaja oli siis Johan Larsson, joka pelasi loistoasenteella. Matias Simontaival pörrää ja pörrää, energiaaa sotapojalla piisaa. Lassi Mattilan noususuhdanne jatkuu. Ja, kun sanotaan Vilho Virmavirran pelanneen miehekkäästi, tulivat näkyvimmät onnistujat nimettyä.
Pienen miinuksen ansaitsevat joukkeen kokeneet pelaajat. Heiltä, kuten esimerkiksi Jarkko Pyymäeltä, Jussi Halmeelta, Antti Hildeniltä ja muutamilta muiltakin olisi kaivattu piirun tai parinkin tasonnosto.
Itsenäisyyspäivänä jatketaan, kun tulikuumassa kunnossa oleva Vaasan Sport Mestiksen tämän hetkisen parhaan duo eli Samuli Kivimäen ja Lassi Kokkalan johdolla saapuu Hakkariin.
– Sportia vastaan pitää pelata erinomainen kuusikymppinen, jotta pistepotti jää kotiin. Sitä kohden mennään, päätti Matti Kaipainen Turun turinatuokionsa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?