Vesilahti vaatii ensihoidon palvelutason tarkistamista

Tampereen kaupunkiseudun kuntien mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin on käynnistettävä uuden ensihoidon palvelutasopäätöksen ja kustannusten jaon muuttamisen valmistelu viipymättä.

Vesilahden kunnanhallitus päätti, että sairaanhoitopiirille lähetetään kirje koskien ensihoidon palvelutasopäätöksen tarkistamista. Kirjeessä kaupunkiseudun kunnat edellyttävät, että voimassa olevan palvelutasopäätöksen kustannustenjakoa ja Kela-korvausten maksatuskäytäntöä tarkistetaan ja tasapuolistetaan vuodelle 2014.

Vastuu ensihoidosta ja sairaankuljetusvalmiuden ylläpidosta siirtyi kunnilta sairaanhoitopiireille tämän vuoden alusta. Ensimmäisen vuoden kustannuskehitys Tampereen kaupunkiseudun kunnille, Tampereelle, Kangasalalle, Lempäälälle, Nokialle, Orivedelle, Pirkkalalle, Vesilahdelle ja Ylöjärvelle on osoittautumassa ennakoitua ongelmallisemmaksi. Pirkanmaan reuna-alueiden palvelutason nostosta aiheutuneiden kustannusten maksajia ovat kuntien yhteisen kirjeen mukaan suurelta osin Tampereen kaupunkiseudun kunnat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?