LeKi:n naisseitsikko maan hiihtokärkeä

Kesä kasvatti tuntuvasti LeKi:n naishiihtoa

Leena (vas.) ja Eeva Nurmi ovat tehneet jo tuttavuutta Hakkarin rekkitangon kanssa. Kuva: Antero Korhonen

Leena (vas.) ja Eeva Nurmi ovat tehneet jo tuttavuutta Hakkarin rekkitangon kanssa. Kuva: Antero Korhonen

Sanni Alatalo sekä Eeva ja Leena Nurmi. Alatalo siirtyi Ylöjärven Urheilijoista, valkeakoskelaissyntyiset Nurmet Kotkasta Kymin Koskenpojista.

Alatalo on 17, Leena Nurmi 20 ja Eeva Nurmi 22. Kolmikon merkittävä muuttosyy oli viestihiihtonäkymät LeKi:ssa. Eeva Nurmi opiskelee Tampereella, Leena Nurmi Kouvolassa.  Vanhemmat asuvat Kotkassa. Isä Jussi Nurmi hiihti nuorena hyvin Hakassa ja hoitaa nyt tyttäriensä valmennuksen. Äiti on joukkueen lääkäri.

Eeva Nurmella on kaksi SM-hopeaa 20-vuotiaiden sarjasta: viesti ja perinteinen 20 km. Sijoitus ”kymppisakissa” on tuttua Eeva Nurmelle. Hopeasompafinaaleista on pronssi ja hopea. Viime talvi meni sairastellen;  parhaaksi sijoitukseksi jäi Finlandian 8. sija.

Leena Nurmella on SM-mitaleja kausilta 2011–14 vapaalla, pertsalla ja viesteissä. Kaikkina noina vuosina hän ollut myös edustustehtävissä ulkomailla, mm. kahdesti nuorten MM-hiihdoissa. Hopeasompafinaaleista vuosina 2007–10 Leena Nurmella on kaikenvärisiä henkilökohtaisia mitaleita. Hopeasompakauden päätteeksi hän voitti 16-vuotiaiden vitosen.

Vuokatin urheilukiolainen Sanni Alatalo otti viime talvena kaksi SM-mitalia 17-vuotiaitten sarjassa. Rulla- ja juoksukisat Sotkamossa lupailevat hyvää jatkoa ensi kaudelle.

LeKi:n hiihtopomo Esa Virtanen sanoo, että Aino-Kaisa ja Maija Saarinen, Mervi Pesu, Terhi Martikainen, Eeva ja Leena Nurmi sekä Sanni Alatalo muodostavat valtakunnallisestikin katsoen kovan LeKi-seitsikon erilaisia viestejä ajatellen. Se on jo tiedostettu muuallakin maan hiihtopiireissä.

Ensi talvena lempääläisseuran värit näkyvät aiempaa paremmin SM-kisojen lisäksi myös Suomen cupin kilpailuissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?