”Rosvo tyhjensi mökin”

-kirjoituksen innoittamana tuon esiin tapahtumamme noin neljä viikkoa sitten.

Lempäälässä kaava-alueella sijaitsevaan taloomme murtauduttiin syyskuun ensimmäisellä viikolla aamuyöstä. Pihassa seisoi auto, johon tavarat lastattiin.

Ikkunoista oli kurkisteltu sisään, koska kasvit olivat ulkona tallaantuneet. Palotikkaita oli kiivetty ylös. Tikkailta saattoi nähdä sekä ala- että yläkertaan.

Sisään oli päästy rikkomalla ulko-oven korkealla oleva ikkuna tuolia apuna käyttäen ja sitä kautta oli saatu lukko avatuksi. Kaikki oli pengottu. Kaapeista ja seiniltä oli lastattu autoon lattiasta kattoon asti kirpputorille kelpaavaa tavaraa.

Jauhesammuttimet oli laskettu tyhjiksi kaikkialle sekä ylä- että alakertaan saaden aikaan järkyttävää sotkua. Lopuksi sisälle oli vielä sytytetty neljä palopesäkettä ilmeisesti  jälkien peittämiseksi.

Onneksi naapurustossa herättiin ja kuultiin töminät ja kolinat ja nähtiin pihassa valoa. Naapurit tiesivät, ettemme olleet kotosalla ja hälyttivät poliisit, jotka saapuivatkin h-hetkellä paikalle. Roisto pääsi karkuun, koska virkavalta joutui sammuttamaan osan palopesäkkeistä ja hälytti palokunnan.

Paikalle kutsuttiin poliisikoirapartio, joka sai roiston kiinni.

Kiitos sinulle naapuri, joka heräsit ja toimit ripeästi, muutoin olisimme saaneet enää nähdä talomme palaneet rauniot.

Tämä oli hyvä muistutus siitä, ettemme elä enää turvallisessa maailmassa. Emme voi jättää luutaa oven taakse merkiksi, ettemme ole kotona, kuten muinoin saattoi tehdä.

Varokaa, on olemassa roistoja, jotka eivät piittaa toisten ihmisten yksityisyydestä eivätkä omaisuudesta.

Opetuksen saanut

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?