PiiPoon kannatusyhdistykselle 200 000 euron apuraha

Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoina ennätykselliset 23 miljoonaa euroa vuosijuhlassaan 27. helmikuuta. Pirkanmaalle osui suurin yksittäinen apuraha, kun suurimman, 200 000 euron apurahan sai Lempäälässä toimivan Kulttuurikeskus PiiPoon kannatusyhdistys Tee itse taidetta ja osallistu -hankkeen (TEIJO) toteuttamiseen.

Hankkeessa on mukana neljä kulttuurialan ja yhdeksän sosiaali- ja terveysalan yleishyödyllistä toimijaa Pirkanmaalta. TEIJO vie taidetta lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten, erityistä tukea tarvitsevien aikuisten sekä laitoksissa asuvien ikäihmisten ulottuville esimerkiksi sirkuksen, tanssin, teatterin, kuvataiteen ja musiikin keinoin.

Yhteensä apurahoja myönnettiin 1 018 henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle.

Apurahoista puolet myönnettiin taiteeseen, puolet tieteeseen.

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Bayerin rahastosta lääketieteen apurahan filosofian maisteri Tiina Joelle Lempäälästä ihmisen soluihin pohjautuvien hermoston kudosmallien kehittämistä käsittelevään väitöskirjatyöhön. Apurahan suuruus on 24 000 euroa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?