PiiPoon suttunäyttely rakentuu suttu kerrallaan ilman suorituspaineita

Syksyllä 2022 Kulttuurikeskus PiiPoossa Lempäälässä sutataan luvan kanssa. Visuaalisen näyttelyn taidepajoissa leikitään viivalla, väreillä ja muodoilla sekä sutataan valotaiteen ja animaation parissa. Näyttely rakentuu suttu kerrallaan tammikuulle asti.

Näyttelyn suunnittelusta vastaa yhteisötaiteilija, taidekasvattaja Katja Kähkönen, joka on työstänyt suttuteemaa usean vuoden ajan erilaisten lapsi- ja aikuisryhmien kanssa.

− Haluan kannustaa luovaan ajatteluun ja toimintaan ilman suorituspaineita. En ole kohdannut vielä ketään, joka olisi ajatellut, ettei osaisi sutata. Sutatessa keskiössä on tekeminen. Tulos on aina yllätys, Kähkönen kertoo.

Näyttely kutsuu kaiken ikäiset kokeilemaan ja nauttimaan kuvallisen ilmaisun leikistä.

− Vaikka suttaaminen on erittäin rentoa, on se usein hyvin oivaltavaa, toteaa Kähkönen.

Suttu-näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 17. syyskuuta PiiPoossa. Näyttely on avoinna viikoittain PiiPoon lastenkulttuurilauantaissa ja koulujen loma-aikoina 29 tammikuuta 2023 asti. Näyttelyyn ja työpajoihin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?