LeKi hiihti hopealle Hämeen Viestissä

LeKi:n Jani Keto (oik.) ja Hakan Tuomas Saksa syöksyivät startissa vetämään Hämeen Viestiä. Pyrintöläinen osuusvoittaja Olli Haavisto puskee Saksan kannoilla.

LeKi:n Jani Keto (oik.) ja Hakan Tuomas Saksa syöksyivät startissa vetämään Hämeen Viestiä. Pyrintöläinen osuusvoittaja Olli Haavisto puskee Saksan kannoilla.

Maakunnan hiihtokatselmus, Hämeen Viesti sujui viime tiistaina kisalaisittain hyvin eli hopealle.  Vakivoittajaan Valkeakosken Hakaan jäi tällä kertaa eroa vain minuutti. LeKi:n leirissä arveltiin, että voitto on taas yhtä kertaa lähempänä. Pronssille sinni Hämeenlinnan Hiihtoseura.

Hämeen Viesti alkoi vuonna 1945, joten nyt Valkeakosken Korkeakankaalla kisattu oli 72:s. Talven olosuhteiden takia komea ketju oli vähällä katketa. Loppiainen on vakiintunut maakuntaviestien pitoaika. Viestiä on joskus ennenkin jouduttu siirtämään, mutta ei koskaan kahta kertaa. Nyt Hämeen hiihtopiiri löysi viimeiseksi mahdollisuudeksi viime tiistain.

Arki-ilta merkitsi sitä, että joukkueita oli ennätyksellisen vähän eli 10. Oli työesteitä, opiskelijat kiinni siellä täällä, seuraavan aamun ylioppilaskirjoituksetkin vaikeuttivat joukkueiden kokoamista. Esimerkiksi LeKi kaavaili alkuun kolme kahdeksan hiihtäjän joukkuetta. Pari päivää ennen viestiä LeKi:lla oli yhtä vaille valmis kakkosjukkue, mutta lopulta viivalle saatiin vain yksi joukkue.

Toinenkin ennätys Hämeen Viestissä tehtiin: voittoaika 1.18,34. Matka oli lyhentynyt viime talven 36 kilometristä 32,5 kilometriin johtuen siitä, että ”Korkkarilla” oli kierrettävissä vain 2,5 kilometrin mittainen latu. Siten esimerkiksi kolmen kilometrin osuudet lyhenivät. Nousu pujottelurinteen reunaa ja vastaavasti lasku tekivät ladusta kuitenkin raskaan ja vaativan.

LeKi:n joukkueessa hiihtivät alkupuoliskon perinteisen osuudet järjestyksessä Jani Keto, Henna Mettalo, Atte Urvanta ja Hilla Niemelä, jälkipuoliskon vapaalla viilettivät Onni Rintala, Ida Rintala, yhdistetyn erikoismies Jussi Salo sekä Iiro Niskanen.

Jani Kedon aloitus eli kolmantena vaihtoon ennakoi hyvää lopputulosta. Onni Rintala (M18) voitti osuutensa, Niemelä (T16), Salo (Myl.) ja Niskanen (Myl.) olivat kakkosia. Viestin joka vaiheessa kisalaiset olivat kärjen tuntumassa.

Aluksi viestiä tahditti Tampereen Pyrintö, sitten Hämeenlinnan Hiihtoseura tähtinään Laura Mononen ja  Maija Hakala.  7. osuudella Hakan Juha-Matti Mikkolainen meni kärkeen,  ja ankkuri Vesa Kallio varmisti isännille minuutin voiton.  Kisa ja Niskanen hiihtivät 7,5 kilometrin ankkuriosuuden alkupuoliskolla Hämeenlinnan Matti Takalan kiinni, jonka jälkeen alkoi kissa-hiiri leikki. Maaliin Niskanen loikkasi pari suksenmittaa nopeampana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?