Roiniselle jo viides painonnoston Suomen mestaruus

Lempäälän Kisan Teemu Roininen sai aloittaa työtnönostot toisten jo lopetettua. 190 kiloa nousi suorille käsille ensimmäisellä yrityksellä. Kuva: SPNL / Jarno Tiainen

Painonnoston SM-kilpailuissa nähtiin jälleen lekiläismenestystä, Teemu Roinisen osallistuessa miesten superraskaaseen sarjaan. Ennakkoon kilpailusta odotettiin kireää kultamitalitaistoa Roinisen ja Kankaanpään Voimailijoita edustavan nuoren Roni Peltosen välillä.

Tempausnostoissa Peltosen jäädessä 146 kilon punnuksiin nosti Roininen hyväksytysti 149 kiloa ja oli tipalla onnistua 151 kilon nostosta. Pronssisijan tempauksessa saavutti Kurikan Punttiklubia edustava Petri Lindfors 136 kilon tuloksella.

Työntönostoissa Roininen sai aloittaa työskentelynsä toisten jo lopetettua oman urakkansa. Onnistunut ensimmäinen nosto 190 kilosta toi niin työnnön kuin yhteistuloksenkin superraskaan sarjan Suomen mestaruuden nyt jo viidennen kerran Lempäälään.

Toiseksi tullut Peltonen sai hyväksytysti työnnettyä 180 kiloa ja kolmanneksi tullut Lindfors 173 kilon painot.

Kilpailun jälkeen julkistettiin Suomen joukkue Kroatian Splitissä käytäviin EM-kilpailuihin, missä jälleen nähdään lempääläläisedustusta Roinisen osallistuessa jo kahdeksansiin yleisen sarjan EM-kilpailuihinsa.

– Tähtäin harjoittelussa on ollut koko ajan huhtikuun Euroopan mestaruuskisoissa ja siksi tulos SM-kisoissa ei ollut kaikkein paras mahdollinen, toteaa Roininen.

 

Painonnosto yleisen sarjan Suomen mestaruuskilpailut Rovaniemi su 19.2.

Tulokset:

Miehet +105 kg: 1) Teemu Roininen LeKi (-86/135,92) 339 kg (149+190),  2) Roni Peltonen KaVo (-98/105,61) 326 kg (146+180), 3) Petri Lindfors KPK (-93/117,62) 309 kg (136+173).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?