Kaavaillut maksut huolestuttavan korkeita vanhuspalveluiden tehostettuun palveluasumiseen siirryttäessä

Seniorineuvosto ja eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajat ovat saaneet seniorineuvoston kokouksessa 23. marraskuuta vt. vanhustyönjohtaja Leila Haakanalta selostuksen siitä, mitä sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös tehostettuun palveluasumiseen siirtymisestä merkitsee kunnan sekä asiakkaan kannalta.

Tehostettuun palveluasumiseen siirrytään 1. toukokuuta 2018. Siitä on päätös.

Oleellisia muutoksia tehostettuun palveluasumiseen siirryttäessä ovat henkilöstöön kohdistuvana omaksuttava työtapojen muutos, asiakkaisiin ja omaisiin kohdistuvana muuttuvat palvelumaksut.

Palvelumaksut lasketaan bruttotuloista, ja eri palvelut hinnoitellaan erikseen. Kaavaillut maksut ovat huolestuttavan korkeita.

Seniorineuvosto ja eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajat esittävät huolensa etenkin pienituloisten eläkeläisten eläkkeiden riittävyydestä nyt esillä oleviin maksuihin nähden.

Seniorineuvosto ja eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajat edellyttävät hyvinvointilautakuntaa päätöksenteossaan ottamaan huomioon kohtuullisuusvaateen; ihmisen elämisentarpeet ovat muutakin kuin vain palveluiden ostamista.

Seniorineuvosto ja eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajat edellyttävät, että jaksohoidon maksut voidaan edelleenkin laskea maksukattoon kuuluviksi. Näin turvataan kotihoidossa olevien asiakkaiden kyky kustantaa itselleen ja omaishoitajalleen tämä palvelu.

Seniorineuvoston ja Lempäälän Eläkeläisjärjestöjen puheenjohtajien puolesta:

 

Lea Jokela

seniorineuvoston puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?