Nelipyöräinen René laitettiin kesäkuntoon

Pesu teki hyvää Renaultille, joka oli kevään jäljiltä pölyinen. Mika Hautakorpi muistuttaa, että lasien puhtaus ja auton pinnan kirkkaus lisäävät ajamisen turvallisuutta.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimitukseen hankittu kesäauto sai uuden puhtaan ilmeen Ilefixin ajoneuvopesulassa.

Kevään ja alkukesän pölyinen aika on ajoneuvojen pesemisen kulta-aikaa. Kulkupeleistään ylpeät tai muuten vain likaan kyllästyneet tiellä- ja vesilläliikkujat puunaavat menopelinsä kesää varten kiiltäviksi ja pyyhkivät samalla ravat ja pölyt mielestäänkin. Toimituksessakin tuumattiin, että käytettynä hankittu Renault, sittemmin tuttavallisemmin René, oli saatava kesätoimittajan käyttöön huolella puhdistettuna.

Ilefixin Lempäälän toimipisteen vetäjä Mika Hautakorpi kertoo, että vaikka monet nauttivat esimerkiksi autonsa kuuraamisesta kotona omin käsin, myös pesulan palvelulle on kysyntää kesän tullessa. Kaikilla ei ole ajoneuvon pesemiseen sopivaa paikkaa eikä välineitä, ja toisaalta ammattimaista käsinpesua arvostetaan.

– Täällä tehty pesu on paljon hellävaraisempi kuin esimerkiksi huoltoasemalla teetetty automaattinen autonpesu. Me pystymme pesemään painepesureilla pienetkin kolot ja hankalat paikat, kuten alustat ja pyöräkotelot.

Yhden ajoneuvon huolellinen hoitaminen kestää useita tunteja, sillä auton peseminen on käsityötä, jossa auton osat käydään läpi yksi kerrallaan ja vaihe vaiheelta. Kesäauto René oli pesulassa varsin tavanomainen tapaus – likainen henkilöauto, joka tarvitsi sisältä ja ulkoa siistin ilmeen. Sille tehtiin koko hoito ulkopintojen pesemisestä imurointiin sekä kiillotukseen ja vahaukseen. Pesun päätteeksi auton sisätilaan voidaan asiakkaan niin halutessa suihkauttaa esimerkiksi meren, vaniljan tai marjojen tuoksua. Tämä auto sai loppusilauksensa makean karkin kepeästä vivahteesta.

Joskus autopesun ammattilainen saa toimia ongelmanratkaisijana: pesulaan saatetaan soittaa ja kysyä neuvoa vaikkapa siihen, miten purukumin tai punaviinin saa puhdistettua auton istuimista.

Hautakorven mielestä kaikkein tärkeintä auton siisteydessä on lasien puhtaus. Auton pesemisen voisi ajatella vaikuttavan vain ajamisen mukavuuteen ja auton miellyttävään ulkonäköön, mutta se on myös turvallisuustekijä.

– Totta kai puhtauden ja kiillon tuoma hyvä fiilis on tärkeää. Mutta jos ajetaan aurinkoa vasten, ja likaiset lasit aiheuttavat näkökenttään varjostumia, niin ennen kaikkea se on vaarallista. Myös maalipinnan kiiltävyys on tärkeää, koska silloin auto erottuu liikenteessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?