Mela-asiamies tuntee viljelijän ammatin – Nico Suomalainen aloitti Melassa

Suomalaisen asiamiesalueeseen kuuluu 13 kuntaa Pirkanmaalla, myös Lempäälä ja Vesilahti.

Nico Suomalainen on aloittanut Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen asiamiehenä Pirkanmaalla. Viljelijöiden, metsänomistajien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien eläkevakuuttamisesta huolehtivalla Melalla on koko maanlaajuinen asiamiesverkosto. Asiamiehet palvelevat asiakkaita paikallisesti, huolehtivat vakuuttamisesta ja monista sosiaaliturvaan liittyvistä asioista.

Nuoresta iästään huolimatta Suomalaisella on vankka pohja vakuutusalalta jo ennen Melaan tuloaan. Aiemmassa työssään hän ehti hoitaa sekä yritys- että yksityispuolen vakuuttamista kahdeksan vuotta.

Nykyisessä työssään Suomalainen toimii mielellään maatalousyrittäjien kanssa.

– Olen itse kotoisin maalta ja minulla on myös maatila. Pystyn tässä nykyisessä työssäni yhdistämään sekä tuon kokemuksen että kokemuksen vakuutusalalta, Kiukaisista kotoisin oleva Mela-asiamies sanoo.

Suomalaisen asiamiesalueeseen kuuluu 13 kuntaa Pirkanmaalla, myös Lempäälä ja Vesilahti. Nykyisen Tampereella asuva asiamies pitää vastaanottoa Maa- ja metsätalolla Tampereella, kaupungintalolla Virroilla ja käy tarvittaessa myös maatiloilla asiakkaiden luona.  Paljon asioita hoidetaan myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Mela-asiamiehen työpäivät ovat vaihtelevia. Välillä tavataan nuoria uusia yrittäjiä ja tehdään heille Myel-eläkevakuutuksia, välillä laaditaan eläkehakemuksia tai autetaan asiakasta papereiden täytössä tapaturman tai sairauden kohdatessa.

– Päivitän vakuutuksia, jos asiakkaan tilanne on muuttunut, teen eläkehakemuksia tai tapaturmailmoituksia, esimerkiksi, Suomalainen kuvailee työtään.

Suomalaisen asiamiesalue on monipuolinen. Tuotanto Pirkanmaalla painottuu kasvinviljelyyn ja kotieläintuotannossa nautoihin. Asiakaskunnasta yhä useampi on eläkkeensaaja.

– Monella tilalla painitaan yhtä aikaa monien asioiden kanssa. Työt pitää saada hoidettua ja rahaliikenne kulkemaan. Tukipolitiikkakin haastaa, Suomalainen pohtii.

Työssään hän tapaa viljelijöitä mielellään kasvokkain.

– Minuun voi ottaa yhteyttä missä tahansa Melaan liittyvässä asiassa. Tykkään siitä, että palvelu on henkilökohtaista. Tulen ihmisten kanssa hyvin toimeen ja puhun heidän kanssaan samaa kieltä, asiamies miettii.

 

Teksti: Satu Puustinen

 

Mikä Mela-asiamies?:

  • Maatalousyrittäjien eläkelaitos vastaa maatalousyrittäjien, metsänomistajien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien vakuuttamisesta.
  • Mela-asiamiehiä on 34 ja verkosto kattaa koko maan.
  • Nico Suomalaisen asiamiesalueen kunnat ovat:  Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi, Akaa
  • Melassa toimii Välitä viljelijästä -projekti, joka tukee viljelijöiden jaksamista
  • Asiamiehen tapaamisen voi sopia puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät Melan kotisivuilta www.mela.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?