Yleisurheilijat toivovat Hakkarin kentän remonttiin sujuvuutta

Lempäälän Kisan, valioluokan yleisurheiluseuran, yleisurheilujaosto piti maanantaina 8. huhtikuuta kokouksen, jossa se päätti seuran hiihtojaoston tapaan jättää Lempäälän kunnalle kirjelmän Hakkarin yleisurheilukentän remontista.

LeKi:n yleisurheilujaosto kertoo kunnalle jättämässään kirjelmässä olevansa iloinen siitä, että kentän pinnoite korjataan, sillä kentän heikko kunto alkoi jo rajoittaa kentän käyttömahdollisuuksia.

Remontin ajankohta kuitenkin aiheuttaa jaostolle ongelmia. Lempäälän ainoan yleisurheilukentän sulkeminen remontin ajaksi heikentää yleisurheilutoiminnan edellytyksiä merkittävästi.

– Vaikutusta voisi verrata vaikka siihen, miten hiihtotoiminta kunnassa kärsisi, jos kunnan koko latuverkosto suljettaisiin hiihtolomaksi ja vielä sitä seuraavaksi kuukaudeksi, jaosto lausuu.

– Remontti koskettaa suurta joukkoa lapsia, aikuisia ja perheitä. Tästä syystä toivomme kunnalta suopeutta ja apua korvaavien urheilupaikkojen löytämiseksi remontin ajalle Lempäälästä sekä mahdollisesti myös naapurikunnista, jos se osoittautuu tarpeelliseksi ja mahdolliseksi.

Jaosto saimme ensimmäisen ennakkotiedon remontista 27. maaliskuuta, johon mennessä se oli aikaan jo suunnitellut koko kesän toimintansa.

– Toivomme, että jatkossa tämän remontin kaltaisten hankkeiden valmistelu olisi pitkäjänteisempää ja niiden valmistelussa kuultaisiin urheilupaikkojen käyttäjien näkemyksiä aikataulujen osalta.

LeKi:n yleisurheilujaosto on pannut kesän ohjelman uusiksi.

– Olemme luottavaisia, että osaavat ja kokeneet ohjaajamme onnistuvat laatimaan mielekästä urheilutoimintaa väliaikaispuitteissakin. Toivomme, että Lempäälän kunta ja kentän urakoitsija tekevät samoin, ja elokuussa Hakkarin kenttä ja koko lempääläinen yleisurheilu ovat aiempaa lujemmassa iskussa, jaosto lausuu todeten, että uusi kenttä testataan toden teolla 10. elokuuta, kun Hämeen kuusi parasta seuraa saapuu Hakkariin LeKi:n järjestämään seuraotteluun ottelemaan seurojen keskinäisestä paremmuudesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?