Sääksjärveläisten bussimatka Tampereelle halpenemassa

Kartassa ydinvyöhyke on merkattu punaisella. Seutu 1 -vyöhyke, johon suuri osaa Lempäälää kuuluu, on merkattu keltaisella, ja Seutu 2 -vyöhyke, johon Vesilahti kuuluu, on merkattu sinisellä.

Kartassa ydinvyöhyke on merkattu punaisella. Seutu 1 -vyöhyke, johon suuri osaa Lempäälää kuuluu, on merkattu keltaisella, ja Seutu 2 -vyöhyke, johon Vesilahti kuuluu, on merkattu sinisellä. Kuva: Tampereen joukkoliikenne.

Bussimatka Sääksjärveltä Tampereelle saattaa olla huomattavasti halvempi ensi vuoden heinäkuusta alkaen. Esimerkkilaskelman mukaan matka maksaisi 2,50 euroa. Myös muualla Lempäälässä voi olla tiedossa hinnanlaskua – Tampereelle pääsisi 4,60 eurolla. Samassa laskelmassa matka Vesilahdesta Tampereelle kustantaisi 7,50 euroa.

Hintojen alentaminen johtuu siitä, että Tampereen seudulla on tarkoitus siirtyä bussimatkojen vyöhykehinnoitteluun ensi vuoden heinäkuussa. Joukkoliikennelautakunnan esityksessä Sääksjärvi kuuluisi ydinvyöhykkeeseen.

Esitys lähtee seuraavaksi kuntiin lausuttavaksi. Seudullisen joukkoliikennelautakunnan Lempäälän edustaja Veijo Niemi teki muutosesityksen ydinvyöhykkeen rajasta Lempäälässä. Koska Niemen esitys hyväksyttiin, esittää lautakunta ydinvyöhykkeen rajan kulkevan Lempäälässä kehätiellä Kiilto Oy:n kohdalla. Tähän vaikuttaa se, että linja 26 tulee 1. heinäkuuta 2014 alkaen liikennöimään Paunun alueelle asti.

Tarkemmin hinnoista päätetään syksyllä, kun asiakashinnoittelun periaatteista on saatu lausunnot asianosaisilta kunnilta. Edellä esitetyt hinnat ovat esimerkkilaskelmia.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunna suosittelemassa lippu- ja tariffijärjestelmässä on ydinvyöhykkeen lisäksi kaksi muuta vyöhykettä. Ydinvyöhykkeen muodostavat Tampere, Pirkkala, Nattarin alue Kangasalla, Pitkäniemen alue Nokialla, Vuorentausta ja Siivikkala Ylöjärvellä sekä Sääksjärvi Lempäälässä.

Seutu 1 -vyöhykkeen muodostavat Lempäälä (pois lukien Sääksjärvi), Nokia (pois lukien Pitkäniemi) ja Kangasala (pois lukien Nattari). Seutu 2 -vyöhykkeen muodostaa Vesilahti.

Lipputuotteista käyttöön jäävät edelleen seutuliikenteen nykyiset 30 vuorokauden liput. Seutulippujen hinnat yhtenäistetään siten, että Tampereen kaupunkiseudun seutulippu maksaa koko ydinvyöhykkeen alueella 79 euroa. Matkahuollon liput kelpaavat edelleen koko alueella. Lisäksi nykyisten seutulippujen rinnalle tuodaan seutukertalippu ja seutusarjalippu (30 matkaa), jotka sisältävät tunnin vaihto-oikeuden ydinvyöhykkeen alueella vaihdettaessa.

 

 

Yksi kommentti

  1. Exteekkari

    Ja kohta tamperelaiset (sekä yksi sääksjärveläinen valittaja) itkee taas porukalla, että kuntaliitos pitää tehdä, kun naapurit käyttää Tampereen palveluita!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?