Hulauden vesialueen kunnostuksen kustannukset karanneet

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt tilata Ramboll Finlandilta suunnitelman veden johtamisesta Rikalan kanavan kautta Rikalanjärveen. Suunnittelutyön arvioitu kustannus on 28 000 euroa. Vaihtoehtovertailussa vertaillaan sekä veden johtamista lappoputkessa että avokanavassa.

Ramboll Oy on laatinut Hulauden vesialueen kunnostushankkeesta uuden kustannusarvion rakennustöille välille Turuntie-Korteselkä. Yhtiön tekemä alustava kustannusarvio (noin miljoona euroa) on yli kaksinkertainen aikaisempaan kustannusarvioon (noin 440 000 euroa) nähden. Uudessa kustannuarviossa on lisäksi laskettu 1,6–1,8 miljoonan euron riskivaraus rakentamistöille.

Hulauden kunnostushankkeessa rakentamistyöt on saatu päätökseen välillä Rikalanjärvi-Turuntie. Rakentamistöiden kustannukset olivat huomattavasti suuremmat alkuperäiseen kustannusarvioon verrattuna johtuen muun muassa vaikeista maaperäolosuhteista, joita ei kustannusarviossa ollut huomioitu. Kunnostustöiden alettua hankkeeseen syntyi lisäkustannuksia muun muassa historiallisen sillan kiertämisestä ja heikosta maaperästä.

Lempäälän kunnanvaltuusto on hyväksynyt Hulauden vesialueen kunnostussuunnitelman ensimmäisen mukaisen veden johtamisen Rikalan kanavan kautta Hulauden järvialueelle ja ja toisen vaiheen mukaisen veden johtamisen Heinälahteen.

Kunta sitoutuu Hulauden kunnostushankkeen ensimmäiseen vaiheeseen 27 prosentin rahoitusosuudella ja on päävastuussa toteutuksesta. Akaa päättää osallistumisestaan, kun urakkatarjoukset on saatu. Muut hankkeeseen osallistuvat ovat valtio (50 %), Vesilahti (11 %) ja Hulauden vesialueen kunnostusyhdistys (12 %).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?