Sivistystoimen erillissopimukset puretaan

Lempäälän sivistyslautakunta on puoltanut kokouksessaan 18. maaliskuuta esitystä, jonka mukaan sivistystoimen erillissopimukset Lempäälä Soi ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n purettaisiin 1. tammikuuta 2015 alkaen. Lempäälä Soi on merkittävä tapahtuma, joka saa valtakunnallista ja kansainvälistä huomiota. Tapahtuma on osa Kulttuuritapahtumat ry:n toimintaa. Muita kulttuuriavustuksen piiriin liittyviä erillissopimuksia sivistystoimella ei ole. Toimijat voivat jatkossa hakea toiminta-avustusta.

− Kunnan avustussumma on ollut suunnilleen puolet budjetistamme. Järjestäjät tekevät työtä talkoovoimin, avustukset on käytetty kokonaisuudessaan musiikkikasvattajien eli opettajien ja kouluttajien varsin kohtuullisiin palkkoihin, kertoo Lempäälä Soi -tapahtuman taloudesta vastaava Juhani Laurila.

− Lempäälä Soi tuo varmasti tuloja kunnallekin, kävijöitä on kuitenkin satoja vuosittain, ulkomaita myöten. Aiomme varmasti hakea avustusta jatkossakin.

Sivistyslautakunta myöntää vuosittain yleisavustuksia yhdistyksille, kohdeavustuksia erilaisille ryhmille, seurahistoriikki-avustuksia sekä kulttuuristipendejä. Avustusten jakamiseksi entistä tasapuolisemmin, yhdenvertaisemmin ja läpinäkyvämmin lautakunta on nimennyt työryhmän, jonka tavoitteena on valmistella myöntämisperusteet marraskuuhun 2014 mennessä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>