Sivistystoimen erillissopimukset puretaan

Lempäälän sivistyslautakunta on puoltanut kokouksessaan 18. maaliskuuta esitystä, jonka mukaan sivistystoimen erillissopimukset Lempäälä Soi ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n purettaisiin 1. tammikuuta 2015 alkaen. Lempäälä Soi on merkittävä tapahtuma, joka saa valtakunnallista ja kansainvälistä huomiota. Tapahtuma on osa Kulttuuritapahtumat ry:n toimintaa. Muita kulttuuriavustuksen piiriin liittyviä erillissopimuksia sivistystoimella ei ole. Toimijat voivat jatkossa hakea toiminta-avustusta.

− Kunnan avustussumma on ollut suunnilleen puolet budjetistamme. Järjestäjät tekevät työtä talkoovoimin, avustukset on käytetty kokonaisuudessaan musiikkikasvattajien eli opettajien ja kouluttajien varsin kohtuullisiin palkkoihin, kertoo Lempäälä Soi -tapahtuman taloudesta vastaava Juhani Laurila.

− Lempäälä Soi tuo varmasti tuloja kunnallekin, kävijöitä on kuitenkin satoja vuosittain, ulkomaita myöten. Aiomme varmasti hakea avustusta jatkossakin.

Sivistyslautakunta myöntää vuosittain yleisavustuksia yhdistyksille, kohdeavustuksia erilaisille ryhmille, seurahistoriikki-avustuksia sekä kulttuuristipendejä. Avustusten jakamiseksi entistä tasapuolisemmin, yhdenvertaisemmin ja läpinäkyvämmin lautakunta on nimennyt työryhmän, jonka tavoitteena on valmistella myöntämisperusteet marraskuuhun 2014 mennessä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?