Kommentti: Juhlakauteen täyttä forssia

Käsi ylös arvoisat lukijat niiltä, jotka miettivät kymmenen vuotta sitten, kun Kisa nousi jääkiekon puoliammattilaissarja Mestikseen, että Mestis-leikki loppuu Lempäälässä lyhyeen?
Uskoisin näkeväni aika monta koholla olevaa kättä, ainakin puheet muistan olleen sen suuntaisia, että ”kunhan menevät ja pelaavat yhden kauden sen jälkeen konkurssi koittaa”.
Konkurssi ei ole koittanut, vaikka moneen kertaan kriittisiä hetkiä niin kaukalossa kuin ennen kaikkea sen ulkopuolella onkin Kisa kokenut. Velkataakka on ollut välillä iso, mutta velkojien myötämielen, uutterien taustamehiläisten ja loistavien yhteistyökumppaneiden avulla edustusjääkiekkoa on viety Lempäälässä sinnikkäästi eteenpäin. Ja viedään myös ensi sesongilla, joka on siis kymmenes putkeen.
Jatkuva puheenaihe, kun keskustelu kääntyy Kisan Mestis-joukkueeseen, on joukkueen pelaajiston suuri vaihtuvuus. Paikallisia pelaajia on ollut kymmenen vuoden aikana suht’ vähän ja useamman kauden putkeen Kisaa edustaneita pelimiehiäkin on niukanlaisesti. Olisiko ensi kaudeksi tässä asiassa muutoksen paikka?
Nyt joukkueessa on tietty ydin, kuten esimerkiksi Sami Laakso, Valtteri Järviluoma, Aleksi Luhtalampi ja Sami Holappa sellaisia nimiä, jotka ovat nyt pelanneet vähintään kaksi vuotta putkeen joukkueessa, heistä saisi tutunoloisen rungon. Lempääläis-juurisia junioreita on nousussa Tampereella, kuten jo mennellä kaudella torjunut veskari Niko Viksten sekä junnuissa hyvää uraa tekeävt Joona Luoto, Jere-Matias Alanen ja Joona Koppanen. Olisiko heistä ainakin satunnaisesti visiteeramaaan Mestiksessä ja tuomaan mukanaan paikallisfiilistä sakkiin.
Kisan omat A-nuoret pelasivat ikäluokkansa Mestistä ja ainakin kourallinen heistä voisi olla hyvinkin kypsiä astumaan mukaan edustusjoukkueen treenirinkiin.
Näin spekuloiden tuttuja kasvoja olisi sakissa mukana jo kymmenkunta ukkoa.
Lempäälässä lajien välinen kilpailu, joskus jopa kateus, on kovaa. Onkin mukavan virkistävä poikkeus, että saman seuran, LeKin, lippulaivat eli jääkiekon ja lentopallon edustusmiehistöt ovat oivaltaneet toistensa kanssa tehtävän yhteistyön tärkeyden. Muutama peli kauden aikana osui ikävä kyllä osittain päällekkäin, mutta taustajoukkojen tahtotila on tiivistää lajien välistä samaan hiileen puhkumista entisestään esimerkiksi markkinoinnin saralla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?